Hoolekeskuse eesmärkide ja väärtuste kohaselt on personal ja juhtkond suunanud kogu energia kvaliteedi edendamiseks.

Hoolekeskuses on kvaliteedi töörühm ja kehtib kõrvalekallete registreerimise kord. Toimub pidev koostöö ja meeskonnatöö, mille käigus lahendatakse ka probleemid ja kitsaskohad. Selle kohaselt muudetakse koostatud standardeid-juhendeid, et need töötaks ja tagaks võimalikke paremaid tulemusi, mis eelkõige väljenduks omaste ja klientide/patsientide rahulolus teenusega.

Perioodil novembrist detsembrini viidi elanike hulgas läbi rahulolu küsitlus, millest tehakse praegu kokkuvõtteid ning mille tulemused avalikustatakse hoolekeskuse kodulehel.

TOIMIV KODULEHT

Hoolekodul on koduleht, see on elav ja päevast päeva toimiv virtuaalne infoleht. Siin on võimalik saada ülevaade kõigist majas toimuvatest üritustest ja tegevustest. See on ühelt poolt turundustegevus ja teiselt poolt kaugemalt hoolekeskuses viibivate klientide/patsientide omastele mugav võimalus jälgida omaste igapäevaelu.

Koostöös Mäetaguse vallavalitsuse ja hotelliga Meintack saavad meie maja erksamad kliendid igal esmaspäeval võtta veeprotseduure supelmajas, kus neid saadab vabatahtlik, kes selleks hoolekeskusesse tuleb. Suvel oli meil edukas koostöö Mäetaguse põhikooli lastega, kes vabatahtlikena aitasid maja elanikke igapäevatoiminguis.

Aktiviseerimisruumis toimub igapäevane füüsiline aktiviseerimine ja massaažiruumis pakutakse vajaduse kohaselt massaaži nii hoodusravil kui hooldusel olevatele elanikele.

Kaks korda nädalas on majas arst, kelle kaudu saame hoolealustele vajalikud digiretseptid ja kes vaatab üle elanikke, kellel on tekkinud terviseprobleemid.

Raskemalt haigestunud elanikud saadame aktiivravisse Ida-Viru keskhaiglasse, kust nad hiljem tagasi hoolekeskusesse toome.

Oma sõiduvahendit majas veel ei ole, aga oleme teinud taotluse elektriauto saamiseks Mäetaguse vallavalitsuse kaudu. Seni kasutame ametlikeks sõitudeks isiklikke sõidukeid, mille eest tasume hüvitist.

KAASTUNNE OMASTELE

Kahjuks on paratamatus, et meie majas sureb aeg-ajalt inimesi, kuna inimeste vanus on väga kõrge. Kõige vanem elanik on meil praegu 95aastane, 5 inimest on üle 90 ja suurem osa jääb 80 ja 90 vahele.

Oleme loonud mälestuste raamatu, kuhu kirjutame sisse meie majas lahkunud inimese lühieluloo, mille saame omastelt. Avaldame ka meie majas lahkunute omastele kaastundeavalduse Põhjarannikus.

Oleme aasta jooksul teinud koostööd paljude ühenduste ja organisatsioonidega eesmärgiga olla avatud ning täiendada klientide/patsientide päevaseid tegevusi mitmesuguste üritustega, arendades sellega eaka inimese vaimset ja füüsilist potentsiaali ning elukvaliteeti. Tihedalt on tehtud koostööd teiste hoolduse ja hooldusravi teenust pakkuvate asutustega, kohalike omavalitsustega, lasteasutustega. Eriti tihe koostöö on sujunud Mäetaguse põhikooliga ja lasteaiaga Tõruke. Tihedad külalised majas on ka Mäetaguse eakate päevakeskuse laulumemmed nimega Sügislilled.

Viisime läbi avatud uste päeva paralleelselt Mäetaguse valla päevadega suvel. Külalisteks on meil olnud Eesti geriaatria ja gerentoloogia assotsiatsioon ja hooldusravi eksperdid, Lõuna- Eesti haigla, Narva haigla, Narva- Jõesuu hooldekodu, Eesti haiglate ülemõed, Lääne-Viru kutsekõrgkool, Tallinna tervishoiu kõrgkool jt. Viimasega oleme teinud kokkuleppe hooldusala töötajate töökohapõhise õppe läbiviimiseks, mis peaks algama 15. septembril 2012 ja kestma kaks aastat.

Oleme koolitanud personali vajaduse kohaselt: töötervishoiu, toiduhügieeni, tervishoiu ning töö- ja tuleohutuse teemadel. Oleme läbi viinud sisekoolitusi ja üldkoosolekuid, mille käigus täiendanud teadmisi eaka iseärasustest, haigustest, hooldusest, eetikast, käitumiskultuurist kliendi teenindamisel.

Oleme eesmärkide järgi jätkanud rahvusvahelist koostööd Norra Stavangeri Oyane õenduskoduga, kus neli hoolekeskuse töötajat viibisid novembris 2011 kolm nädalat stažeerimisel.

Juuni alguses ootame nädalaks praktikale meie hoolekeskusesse viit õendus-hooldustöötajat Norrast Oyane õenduskodust koos maja juhatajaga.

Alutaguse hoolekeskus on täitunud järk-järgult ja selle järgi on suurendatud ka personali hulka.

Tihedat koostööd on tehtud töötukassaga ning tänu sellele oleme suutnud värvata väiksema kuluga personali ja olnud praktikabaasiks, pakkudes pikaajalistele töötutele võimalust praktikat läbida, oleme nende hulgast leidnud ka personali. Palgatoetuslepinguga oleme vormistanud tööle kaheksa töötajat.

Teeme koostööd haigekassaga. Hooldusravi- ja koduõendusteenuse pakkumist alustati aprillis, mil oli sõlmitud Eesti haigekassa Viru osakonnaga teenuse osutamise rahaline leping II-IV kvartaliks 2011 summas 23 618 eurot, millest ambulatoorne hooldusravi oli 4168 eurot ja statsionaarne hooldusravi 19 450 eurot. Aasta jooksul taotleti haigekassalt lepingumahu suurendamist, mis detsembri lõpuks oli 37 723 eurot: ambulatoorne hooldusravi 4291 eurot ja statsionaarne hooldusravi 33 432 eurot.