sotsiaalotstarbelise transpordi korraldamiseks
. Omavalitsuste koostöö tagab senisega võrreldes paindlikumad võimalused transpordi korraldamiseks, olgu siis vaja sõita tööle, õppeasutusse, arstile, poodi või kasvõi sõbra juurde. See kõik saab võimalikuks, kuna klientide teenindamiseks avatakse ühtne tellimiskeskus, kes leiab transpordi soovijale soodsaima transpordivõimaluse.

Selleks on Ambla vald, nagu ka teised omavalitsused, kehtestanud ühtsed reeglid. Sotsiaaltransporti saavad tellida vaid Ambla Vallavalitsuses registreeritud isikud, kuid vabade istekohtade olemasolul ka kõik teised ning samas suunas liikuvad reisijad sõidavad võimalusel üheskoos. Märtsi lõpus selgus hanketulemuste taustal teenuse maksumus ning seejärel täpsustab omavalitsus transpordisoodustuste mahu ja määrad.

Vastavalt Ambla Vallavolikogu 20.01.2011 määruse nr 1 § 1 lg 2 on sotsiaaltransporditeenust õigus kasutada rahvastikuregistri andmetel Ambla valla haldusterritooriumil asuvale elukoha aadressile registreeritud:

1) puudega inimesel;

2) liikumistakistusega isikul;

3) vähekindlustatud või mittetoimetuleva leibkonna liikmel;

4) isikul, kelle transpordi on tellinud haigla või Ambla Vallavalitsus;

5) puuduva või ebasobiva ühistranspordiühendusega asulas elaval isikul;

6) eelnimetatud kategooriasse kuuluva isikuga koos reisival isikul;

7) vaba istekoha olemasolul sõidukis ka muul isikul sõltumata tema elukoha registreeringust.

Seega ei ole tegemist mitte vaid invatranspordiga, vaid reisida on võimalik ka nendel inimestel, kellele muud olemasolevad transpordilahendused (liinibuss, takso, oma auto) ei sobi või muid võimalusi ei olegi. Sotsiaaltransporti toetab osaliselt ka Euroopa Liidu Sotsiaalfond, mille abil saavad tööl käivad puuetega inimesed reisida 2012. aasta mai lõpuni tasuta. Samuti võimaldatakse samal perioodil tasuta vedu hooldusvajadusega isikutele nt transpordiks päevahoiuteenusele eesmärgiga võimaldada hoolduskoormusega pereliikmel käia tööl.

Huvilistel palume esitada vallavalitsusele avaldus teenuse kasutamiseks. Avalduse esitamine annab Teile võimaluse teenust vajadusel kasutada. Ülevaade teenuse tarbijate hulgast võimaldab vallavalitsusel töötada välja vallapoolsed soodustused erinevatele kliendikategooriatele. Avalduse vormi saab valla kodulehelt või vallavalitsusest. Täpsem informatsioon telefonidel 38 34 242, 5347 3327 või katre@ambla.ee.