Käravete, Rava ja Preediku järvede kallastel osales 49 jooksu­huvilist, neist koguni 35 tegi tiiru peale kõikidele järvedele. Osalejaid oli lisaks meie vallale tulnud veel ka Järva-Jaani ja Albu vallast. Noori­maks osalejaks oli 3 a. Kristjan Ste­fan Selge Järva-Jaanist, arvukaimaks perekonnaks seekord 4-liikmelis­tena osalenud perekonnad Rohi ja Tuvi Aravetelt. Karikaarvestuses, kus lisaks sügise 4 etapile arvestati ka kevadel joostud 4 etapi tulemusi, oli osalejaid kokku 69, kellest 15 osale­sid kõigil 8 etapil.

Sügisese seeriavõistluse paremad olid:

- 10 a. T Keidy Kaasiku, Kaidy Kaa­siku, Anni Jalakas;
- 10 a. P Aron Ott, Raido Selge, Rico Rohi;
11-13 a. P Jarmo Kaasiku, Caspar Rootsma, Mikk Mäekivi;
14-16 a. T Ingeri-Helena Kakko;
14-16 a. P Kaarel Kasper Kõrge, Sken Selge;
17-34 a. N Jaanika Jalast, Kairi Jala­kas;
17-39 a. M Siim Part, Mikk Paap, Peteri Grauen;
N veteranid Hille Tuvi;
M veteranid Aare Selge, Margus Vel­lama.

Karikavõistluse arvestuses (8-st etapist läks arvesse 6 parema etapi tulemus) tulid võitjateks Kaidy Kaa­siku, Kasper Keerberg, Ingeri-He­lena Kakko, Jarmo Kaasiku, Kaarel Kasper Kõrge, Jaanika Jalast, Siim Part ja Mati Kõiv. Järgmine see­riavõistlus algab juba 9. oktoobril Kangrumäe suusa- ja terviserada­del stardi- finishipaigaga laululava juures ja seekord võisteldakse suu­satajate 5-etapilises seeriajooksus (jooks suusakeppidega). Eraldi arvestust peetakse ka kepikõndi­jatele, kes saavad ise omale jõuko­hase raja valida. Uuenduseks on kell 11.45 algav soojendusvõim­lemine igale huvilisele Heidy An­tonsi juhendamisel. TULE LÖÖ KAASA JA SA EI KAHETSE!

Toomas Berendseni VII karika­võistlustel ja Ambla valla meistri­võistlustel kergejõustiku 5-võistlu­ses osales kokku 15 mitmevõistlejat. Osalejaid oli tulnud Tallinnast, Tar­tust, Harju-, Viljandi-, Pärnu- ja Raplamaalt ning Ambla vallast, et selgitada seekordsed karikavõitjad ja ka valla meistrivõistluste meda­liomanikud. Peale võistluste pat­rooni, kunagise Ambla Keskkooli lõpetanud ja 10-võistluses maailma paremikku kuulunud Toomas Be­rendseni avasõnu alanud võistlus­te avaalal - kaugushüppes sai kohe selgeks, et ees on ootamas väga tasavägine mitmevõistlus. Kohad pare­musjärjestuses vahetusid iga ala järel ja nagu mitmevõistlusele tihti oma­ne, siis ühtlaselt hea esinemine igal alal tagab ka hea üldkoha. See reegel toimis sellel võistlusel suurepäraselt ja esikolmik kuulus eranditult neile, kellel ei olnud võistluste lõpuks ette näidata ühtegi alavõitu. Ambla val­la MV arvestuses võitis küll kindlalt Risto Jamnes, kuid heitluses II - IV kohani lahutas võistlejaid ainult 66 punkti.

Toomas Berendseni VII KV 6 paremat tulemust:

I Andres Karindi, Tartu Ülikooli SK, 2561 punkti;
II Tõnis Raatma, Tallinn, 2468 punkti;
III Margus Paju, Pärsti vald, 2443 punkti;
4. Risto Jamnes, Ambla vald, 2380 punkti;
5. Margus Porkveli, Ambla vald, 2301 punkti;
6. Priit Simson, Ambla vald, 2271 punkti.

Lisaalana peetud kuulitõuke 6 pa­remat tulemust:

I Margus Paju, Pärsti vald, 11.46;
II Tõnis Raatma, Tallinn, 11.18;
III Ronald Rotenberg, Pärnumaa SL, 11.11;
4. Priit Simson, Ambla vald, 10.27;
5. Risto Jamnes, Ambla vald, 10.26;
6. Raido Rohi, Ambla SK, 10.00.

Üksikalalde parimad tulemused:

Kaugus - Mario Dobrus, Tallinn, 6.13;
Oda - Risto Jamnes, Ambla vald, 47.62;
200 m - Margus Porkveli, Ambla vald, 24,76;
Ketas - Indrek Kaskpeit, Sakala, 40.06;
1500 m - Margus Porkveli, Ambla vald, 4.53,0.

Tänud Aravete Lilletoale ilusa­te lillekimpude eest !

Alanud on taas jalgpalli Ambla Külaliiga, et sügisringi mängudega selgitada 5. hooaega järjest parim kohalik jalgpallimeeskond. Rahe-ja tugevate vihmahoogudega ala­nud kohtumistes alistas Kossutiim I FC Ambla 3:2, FC Ambla oma­korda Roosad Pantrid 3:2, Roosad Pantrid FC Spordi 4:1. Ainsana sai 2 võitu meeskond nimega Õhust ja Armastusest, kes alistas esmalt JK Välk ja Pauk meeskonna 3: 0 ja seejärel FC Spordi 3:1. Seega liidrid kevadringi järel vaid kindlustasid oma positsioone ja sügisringi vii­mase vooru kohtumine Kossutiim I ja Õhust ja Armastusest selgitab tõenäoliselt selle aasta Ambla Kü­laliiga karikavõitja. Sügisringi algus tõi turniirile ka kadusid, kui selgus, et JK Ummistus ja Kossutiim II ei saanud nõutavat 4 mängijat esimes­teks voorudeks kokku ja 2 loobu­miskaotust tähendas neile mees­kondadele sügisringi mängudest kõrvaldamist.

Eesti jalgpallimeistrivõistluste IV liiga mängud on jõudmas lõ­pule. Viimastes kohtumistes viigis­tas Ambla Vallameeskond võõrsil SK Tapaga 1:1 (värav Arnold Põl­lult), alistas kodumängus JK Su­ema Cargobus meeskonna 3:0 (2 väravat Rauno Tikkolt ja 1 Sebas­tian Koljakult), kaotas võõrsil FC Levadia III meeskonnale 1:8 (värav Taavi Neierilt) ja alistas kindlalt ko­dumängus JK Piraaja II meeskonna 5:0 (meie väravalööjad Marko Kõiv - 2, Taavi Neier, Margus Porkve­li ja Sebastian Koljak). Vahelejää­nud kohtumine FC Pokkeriprod meeskonnaga toimub pühapäe­val 9. oktoobril kell 13.00 Ambla Koolistaadionil ja siis saame sellele välishooajale ka joone alla tõmma­ta. Oma viimase etteaste välistin­gimustes teeb ka meie valla tantsu­trupp FEMME. Tule kaasa elama ja omasid toetama!

Ambla SK korvpallimeeskond alustab sellel hooajal esmakord­selt Eesti MV I liigas. Meeskonna koosseis on sisuliselt sama, millega I liiga koht eelmisel hooajal võideti, kuid muudatusi on treeneripingil. Meeskonda oli nõus sellel hooajal ju­hendama nii treeningutel kui võist­lustel tunnustatud Eesti korvpalli­treener Üllar Kerde. Ka esimesed mängud on meeskonnal seljataga ja meistrivõistlustele eelneval Eesti ka­rikavõistlustel alistati esmalt 1/16 fi­naalis 2 mängu kokkuvõttes II liiga klubi KK Iisaku, kuid 1/8 finaalis tu­li vastu võtta kaotus meistriliiga klu­bilt KK Rapla. Ambla Spordiklubi alustab Eesti MV mänge reedel 7. oktoobril kell 19.30, kui Aravete Spordihoones kohtutakse eelmi­sel hooajal meistriliigas mänginud Võru Korvpalliklubiga. Meiega sa­masse 6 liikmelisse alagruppi kuulu­vad veel Rapla KK II, Elion/Corle, Tartu Ülikooli II ja KK Räpina Kot­kad. Ootame meeskonnalt sisukaid mänge. Fännid on meil alati tublid olnud ja nende toetus meeskonnale on kindlasti garanteeritud.

Ambla SK mängib sellel hoo­ajal koosseisus: Elari Jõendi, Ro­met Ruse, Taavi Leinart, Timo Matikainen, Rein Roosmäe, Mee­lis Matkamäe, Rauno Tikko, Prii­du Talviste, Erkko Linnas, Peeter Kraavik, Argo Klemmer, Rain Ots, Inderk Triisberg, Ingmar Sau ja Kristjan Laht. Peatreener on Üllar Kerde.
_____________________________________________________________________
AMBLA VALLAS ALUS­TAVAD OKTOOBRIKUUST TERVISESPORDIRINGIDE­NA:

Jõutreening - juhendaja Erik Kuningas, igal teisipäeval ja nelja­päeval kell 18.00 Aravete Spordi­hoones.

Korvpall mehed - juhendaja Üllar Kerde, Ambla SK treeningud ja võistlused igal esmaspäeval (tree­ning Tallinnas), kolmapäeval ja ree­del algusega kell 19.30.

Tervisevõimlemine (eakama­tele) - juhendaja Hiie Kapten, igal neljapäeval kell 17.30 Aravete Spor­dihoones.

Aeroobika - juhendaja Virge Palmsalu, igal teisipäeval kell 19.00 Aravete Spordihoones. Kaasa spor­diriided, jalanõud ja jook. Võima­lusel treeningmatt ja hantlid. Hind 2.- kord.

Novembrikuust alustab laupäe­viti algusega kell 12.00 Aravete Spordihoones jalgpalli treenin­guid Ambla Vallameeskond Vik­tor Metsa juhendamisel ja esimest korda saadakse kokku 5. novembril.

*Igal teisipäeval ja neljapäeval kella 18.30-st on Spordihoone saal võrkpalliharrastajate päralt.

*Lisaks on treeningud Arave­te Spordihoones veel saalihokis noortele Tõnu Salmi juhendamisel.

Loomulikult on Spordihoo­ne avatud ka kõikide teiste alade huvilistele, infot saab Leo Mati­kainenilt või Spordihoone valve­lauast.