Missuguseid mõtteid ja emotsioone Eestimaa ning siinsed elanikud üldse tekitavad?

"Eesti on looduslikult kaunis maa sõbraliku ja silmapaistvalt kultuurilembelise rahvaga. Siinsetel inimestel jätkub töökust ja annet kultuuri luua ning tugevat soovi seda tarbida. See on ka üks põhjus, miks Nokia kontserdimajas toimub kontsert, kus esinevad maailmatasemel balletiartistid kuulsatest teatritest New York City Ballett, Royal Ballet London, Staatsballet Berlin ning teistest teatritruppidest. Balletietüüdid on lavastanud rahvusaheliselt tuntud koreograafid "

Selline muusikasündmus on Eestis esmakordne. Millise elamuse võib publik kontserdil saada?

"Meie eesmärgiks on tutvustada maailmaballeti ilu, kõrget taset ja mitmekülgsust. Programmi on põimitud nii klassikalise repertuaari parimad tantsunumbrid, kui nüüdisballeti efektsemad  uuendusted. Suurel balletietendusel saab ülevaate läänemaailma balletitraditsioonidest ja koolkondadest. Nii saab etendusel nautida Don Quixote-i, Korsaari ja Luikede järve parimaid etüüde ja ka tänapäeva balleti nüüdisstiili Forsythe-t."

Ehk toote ka mõne näite esinejate kohta?

"Üks neist on Kuuba päritolu balletitantsija Rolando Sarabia, keda on nimetatud läänemaailma üheks parimaks tantsijaks ning Mihhail Barõšnikovi järeltulijaks. Sarabia on lugematute rahvusvaheliste konkursside võitja ning muuhulgas New York City Ballet´ täht. Maailmaklassi balletitähtede galal esineb veel rida balletitähti nagu Jurgita Dronina Hollandi juhtivast balletiteatrist ja Vladimir Malakov Staatsballett Berlinist"

Kas sõidate seoses kontserdiga ka ise Eestisse?

"Aga loomulikult ning loodan, et lahkun siit ka ise suurepäraste muljetega "

Nokia kontsetimajas suurel balletigalal esinevad artistid:

Diana Cuni
Venus Villa ja Rolando Sarabia Oquendo
Jurgita Dronina
Remi Wörtmeyer
Noah D. Gelber
Natalya Domracheva
Tobias Ehinger
Emmanuel Thibault
Vladimir Malakhov
Jessica Anne Lyall
Francisco Lorenzo
Paul Seaquist