Harju maakonna teenetemärke jagatakse aastast 1996, kokku on selle tunnustuse pälvinud 58 isikut.

Kultuuripärli tiitli pälvib sel aastal teenekas rahvatantsurühmade juhendaja Ilma Adamson, kes on olnud pikaajaline tantsuansambel Sõprus juhendaja ja aastaid tantsuõpetaja Keilas ning Padise vallas. Ilma Adamson on lavale seadnud üle 200 tantsu, loonud ligi 90 rahvatantsu ja kogunud ning õpetanud üle 40 eri rahvaste tantsu.

Kultuuripärli valimise traditsioon sai alguse 2003. aastal just Harjumaalt ning alates 2006. aastast antakse Kultuuripärleid välja üle Eesti.

Rahvusooperis Estonia toimuval Harjumaa Ballil tunnustatakse samuti parimat ettevõtet, kodanikeühendust, omavalitsust ja inimest, kes on silma paistnud tublide tulemustega nii maakonnas kui ka riigis tervikuna. Neid tutvustasime eelmise nädala Keila Lehes. Kordusena olgu lisatud, et ka Aasta ettevõtte tiitel tuli Keilasse - selle pälvis AS Harju Elekter.

Tänavu sõlmitakse juba 22. korda koostööleping Rahvusooperiga Estonia. Kolmepoolse lepingu eesmärgiks on harjumaalaste kultuuriline teenindamine kõrgtasemeliste professionaalsete kunstielamuste pakkumise näol.

Andres Allikmäe