Anija vallavolikogu juurde moodustatud ajutine vallavanema valimiskomisjon alustas tööd novembris ning esmalt valiti kolme personalifirma seast parima hinna ja kvaliteedi suhtega ettevõte, kellest osutus sobivamaks Fontes PMP OÜ. Fontese ülesandeks oli konkursi esmaste intervjuude läbiviimine ja tulemuste analüüs. Valimiskomisjoni liikmeteks olid volikogu esimees Jaanus Kalev, volikogu aseesimees Jaan Oruaas, volikogu liikmed Kaisa Tamkivi, Andrus Nilisk, Jüri Lillsoo ja Urmo Sitsi ning majanduskomisjoni liige Margus Nõlvak.

Jaanus Kalev tõdes, et Anija vallajuhi ametikoht on võtmetähtsusega positsioon, mistõttu olid Fontese talenditiimi abi ja pikaajalised kogemused konkursi õnnestumisel olulisel kohal. „Kokku laekus 15 avaldust, kellest lõppvooru pääses kolm tugevamat kandidaati. Komisjon otsustas ühehäälselt esitada volikogule vallavanema ametisse nimetamiseks kogenud juhi ja pikaajlise ettevõtja kogemustega  Arvi Karotami," ütles Kalev. Ta lisas, et Arvi Karotam on hea kohanemisvõimega ja koostöövalmis juht, mis loob head eeldused selleks, et anda Anija valla arengule uus hingamine.

Anija vallavolikogu otsustab Arvi Karotami ametisse nimetamise 19. detsembril toimuval volikogu istungil.

Anija vald on pindalalt üks Eesti suurimaid omavalitsusi, kus elab 5856 inimest (31.12.2012 seisuga). Siseministeeriumi tellitud kohalike omavalitsuste võimekuse indeksi edetabelis asub Anija vald 34. kohal.