Fotoringis on palju põnevat. Osalejad õpivad nägema ümbritsevat loodust ja üksikuid detaile. Juhendaja kaasabil õpivad huvilised tundma fotostuudio seadmeid ja omandavad oskusi neid kasutada. Fotoringis arendavad noored loovust, tähelepanu, kiirust ja koostöö oskusi. Igal osalejal on võimalus olla mitmes rollis: fotograaf, fotograafi abiline, vaatleja ja modell. Hea stuudiofoto saab, kui kõiki juhendaja seletusi ja õpetusi tähelepanelikult kuulata ning neid oskuslikult rakendada. Kaugus, valgus, varjud, modelli kehahoiak ja hulk muid pisiasju - raske on kõike korraga mõõta ja näha, ikka ja jälle on vaja kogenud fotograafi Mati Reinholdi abi ja nõuandeid Juhendaja sõnul on iga hetk eriline ja kordumatu ning vajab oskusi/kogemusi, et seda jäädvustada. Õppimistahet noortel huvilistel jätkub. Järgmistes fotoringides jõuame üha lähemale fotomaailma saladustele ja võludele.

15. oktoobril kohtusid Haaslava noored kolmandat korda Tähe Noortekeskuse ja Halley Noorteklubi noortega Priiuse seltsimajas. Merlin kohalikust noortekeskusest avas noorteürituse ja soovis kõigile osalejatele rõõmsat peotuju ning uusi sõpru. Koos Tähe Noortekeskuse noortejuhi Siiriga korraldasid nad tutvumismängu ning teisi toredaid seltskonnamänge. Tähe Noortekeskuse noored esinesid hoogsa tantsukavaga, mis tekitas elevust ja rõõmsaid kilkeid. Diskoripuldis oli Sten, kes julgustas kõiki osalejaid tantsima. Parimad tantsijad said diplomi ja meened. Üheskoos on tore!

Projektimeeskonnal on väga hea koostöö Haaslava Vallavalitsuse ja Sillaotsa Kooliga. Huviringidesse sõidud kohapeal ja Tartusse on noortel võimalikuks saanud tänu Haaslava Vallavalitsuse toetusele. Suur aitäh mõistvale ja sõbralikule bussijuht Väinole, kelle poolt koostatud sõidugraafik on täpne ning bussisõit lastele mugav.

Noorteprojekti raames toimuvad veel mitmed põnevad üritused, mis saavad teoks noorte enda kaasabil, olles ise organisaatorid, läbiviijad ja osalejad.

ANK projekti tegevuste kohta täpsem kirjeldus ja toimumisajad valla kodulehel www.haaslava.ee, noorteprojekti veebilehel: noorteprojekt.blogspot.com ning teadetetahvlitel.

Meeldivat koolivaheaega ja toimekat tegutsemist!