Siiski ei ole ajahammas jätnud kirikut puremata ja tänaseks on Anna kirikus mitmeid kohti, mis vajaksid põhjalikku remonti, taastamist. Kiriku põrand on mäda ja auke täis, laudkatus vajab lähiajal hädasti üle tõrvamist, seinad hooldamist, rõdu ning trepp uuendamist ja nii edasi.

Anna kogudus ise on hetkel väga väike - vaid mõnikümmend inimest tasuvad koguduse liikmemakse. Sellest ei jagu aga kirikul rohkemaks, kui vaid hädapäraste maksude tasumiseks. Remondiks selles ei aita.

Kirik on aga tihti oma uksed avanud teelistele, kellest paljud kasutavad võimalust ning on peatunud, vaatamaks selle ilu ja väärtusi. Seega ei ole Anna kirik vaid oma koguduse liikmete huve silmas pidades vajalik säilitada, vaid pakub ajaloolist väärtust laiematelegi ringkondadele.

Pühendume Paide vallas koos kirikuga heade inimeste annetuste kogumisele ja rahva tähelepanu juhtimisele selle kiriku säilimise vajalikkuse kohalt. Kahjuks ei ole ka vallal endal niipalju vahendeid, et ise täiesti oma jõududega kirikut renoveerida

ÜLESKUTSE!!!

Anna kirik pakub Teile võimalust oma nime jäädvustamiseks sajanditeks.
Kutsume inimesi annetama Anna kiriku remondi heaks. Kõikide nimed, kes annetavad kuni 1.detsembrini 2015 Anna kiriku remondi heaks vähemalt 50 eurot, kantakse Anna kirikus seinale paigaldatavale tahvlile, kus need jäävad nähtavaks aastateks, sajanditeks. Kõigi annetajate nimed jäädvustatakse koguduse arhiivis. Võimalik on annetada ka oma lähedaste mälestuseks, nende mälestuste jäädvustamiseks.

Oma annetuse saad teha EELK Anna koguduse kiriku remondi fondi arveldusarvele SEB EE631010220056672016 märksõnaks "Kiriku heaks", või jumalateenistustel kirikus kohapeal. Märkida annetaja nimi ja isikukood tulumaksusoodustuse saamiseks.

Infot koguduse kohta leiad koguduse kodulehelt www.eelk.ee/anna ja fb-s eelk anna kogudus.