Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev ja Palamuse kihelkonnamuuseumi pedagoog Aili Kalavus viisid läbi traditsioonilise tseremoonia, kus Paluver Joosep Tootsile olulise tööriista, ahjuroobiga, Oskar Lutsu huumoripreemia laureaadiks löödi.

Anne Paluver esitas premeerimissündmusel kaks estraadipala. Ta rääkis oma näitlejatööst ja selle eredamatest seikadest. Vastas sündmuse juhi, Palamuse rahvamaja juhataja Ivar Vinkmanni, ja saalisolijate küsimustele.

Näitleja ironiseeris vaimukusega „kollase" ajakirjanduse küsimuste ja ennekõike isiklikku elu oluliseks pidava uudishimu üle. Nii meenutas ta, kuidas omal ajal korduvalt arutati, kas Anne Paluver ja Urmas Kibuspuu on õde ja vend või abikaasad ja sel põhjusel koguni teatri valvelauda helistati. Oskar Lutsu loodud tegelaskujusid on ta mänginud Paunvere-ainelises loos, kus Jüri Krujkoviga noori armastajaid kehastas ja „Tagahoovis" dramatiseeringus. Koosolijad leidsid lutsulikke paralleele ühises harrastuses õpetaja Lauriga, milleks on viiulimäng. Anne Paluver nimetas viiulimängu ennekõike oma noorusaja huvialaks.

Paluveri peen huumorisoon väljendus ka mitmetele küsimustele vastates. Kui esitati preemia üleandmise tseremooniatel Lutsu inimlike iseärasuste tõttu tavaks saanud küsimus kraadiga jookide tarbimise kohta, vastas seekordne laureaat nii: „Kas ma ei joo üldse, või teen seda lõpmatuseni, mida see teadmine teile annab."

Oskar Lutsu huumoripreemia loodi 1986. aastal, esimeseks laureaadiks kuulutati Priit Aimla.

Algul andisid naljaauhinda välja huumoriajakiri Pikker ja „Kevade" kolhoos, seejärel Palamuse kihelkonnakoolimuuseum koostöös vallavalitsusega. 2008. aastast korraldab preemia väljaandmist paikkonna sotsiaal-, kultuuri- ja spordielu edendav MTÜ Sokuturi.