Mingit saladust ei olegi. Vaja on õigeid koostisaineid ja juuretist. Loomulikult on vaja ka piisavalt aega, et leivategu saaks rahulikult kulgeda. Meie küpsetame leiba puupliidi ahjus, mille omadusi peab lihtsalt tundma, sest termomeetrit sellel ei ole.
Väga oluline on ka küpsetaja meeleolu - leiba saab küpsetada ainult hea tujuga.

Milline on olnud Teie kõige suurem leiva elamus?

Vanaema küpsetatud lihaleib. Olen proovinud seda ka ise teha, aga nii head ei ole õnnestunud siiani küpsetada.

Kui Te saaksite peita iga leiva sisse sõnumi leiva saaja jaoks, milline see sõnum oleks?

Kui sa midagi armastusega teed, siis see õnnestub ja pakub rõõmu paljudele.

Kui tihti jääb leib teie pere toidulauale panemata toidukõrvasena?

Seda vist ei olegi juhtunud.

Öeldakse, et kõike annab võrrelda, kui tahta võrrelda, aga kas need on võrreldavad või mittevõrreldavad - rahvatants ja leib?

Mõlemad on meie kultuuri olulised osad. Ja mõlemat tuleb hea tulemuse saavutamiseks südamega teha.

Mitmendat korda Te ise osalete rahvatantsijana Jüri klunkeril?

Jüri Marides olen tantsinud seitse aastat. Klunkeril osalenud viiel korral.

Kui vaadata klunkerit läbi tema ajaloo, siis kuidas on see üritus arenenud, edenenud?

Esialgu lasteaia kevadpeona korraldatud sündmus on aastatega kasvanud koos valla elanike arvuga nii suureks, et see ei taha enam Lehmja tammikusse ära mahtuda. Seda nii osalejate, kui ka pealtvaatajate poolest.

Kuhu võiks klunker areneda?

Kui klunker veel kasvaks. siis tuleks sellele valida uus koht. Aga samas, kas see siis on enam see pidu, kus oleme harjunud osalema?

Milline on Lehmja tammiku osa klunkeril osalejate meeleolu kujundamisel?

Usun, et sellel iidsel paigal on suur mõju.

Milline on Teie lemmik etteaste tänavusel klunkeril?

Raske öelda. Kõiki etteasteid on tore vaadata.

Kas meenub mõni naljakas lugu seoses klunkeriga või klunkeri nimega?

See ei ole küll naljakas, aga igal aastal on klunkeri publiku hulgas väga palju sääski!