Kõiki kokku sai täpselt 85! Ja oh üllatust - ei alustatudki seekord lauluga, vaid lavale tatsas hoopis Rohtlätte Roosi, kes parasjagu teel ansambli Üllatus proovile. Täitsa juhuslikult kohtas ta laval vana tuttavat Tilgu Tildet. No naistel jätkus juttu kauemaks ja lõpuks „moosis" Roosi kõva kuulmisega Tilde ansamblisse kaasa lööma.

Tuju saalis tõstis veel kõrgemale Üllatuse tantsutüdrukute särtsakas etteaste, mis pani seelikud vallatult keerlema. Kuid kõlamata ei jäänud ka laulud, mida lauldud läbi aega de ja paar uuemat palagi. Tempokad tantsud kutsusid kaasa plaksutama. Kui saalis olijad sikutasid salle ümber, siis lava taga pühiti higi ja lonksati vett. Ja ülikiire ümberriietumiskunst oli hädatarvilik.

Ega ainult lauldud-tantsitud. Ansambli juhendaja Marika Leppik rääkis lühidalt ansambli saamisloost ja mida kõike aastate jooksul tehtud. Väga soliidselt mõjusid kava teadustaja Rando Ülejõe etteasted. Nautida sai ka kodukandist pärit Veronika Ariva meeleolukaid luuletusi ning duetti Marika Leppik- Marge Mihk. Toreda kontserdi lõpus kõlas „Postipoisi" viisil Üllatuse juubelilaul, mille sõnade autor jäi publiku mõistatada.

Järgnesid sõpruskollektiivide tervitused ja õnnitlused, sõprade soojad sõnad ja lilled ning vallavalitsuse tervitus. Ja üllatused jätkusid - Marika Leppik sai ansambli liikmetelt ja fännidelt päris omanimelise pingi! Ja üllatuda said ansambli liikmedki, saades kingikoti, milles oma pildi ja nimega saunarätik. Meeneid jätkus ka kõigile endistele liikmetele, sõpradele fännidele ja toetajatele. Siis oli aeg kõlistada fuajees sampuseklaase ja vahetada esimesi muljeid.

Õhtu teises pooles oli aega toitu nautida ja vaadata üllatusetteasteid: saali ilmusid kena sarviline naine ja väga erootilise (!) ninaga tundmatu mees, kes lükkasid lapsevankrit ja meelitasid peoseltskonna laudade tagant välja tantsupõrandale. Esinemisjärg läks üle järgmistele üllatajatele - väikesele „balletitrupile Estoniast", särtsakale simmanipolka nelikule, kes otse laval triibuseelikud nurka viskasid ja vallatuteks kokapiigadeks kehastusid, nende abiga jõudis saali sädemeid pilduv juubelitort. Siis said ka Üllatuse naised ise korralikult maha istuda ja keha kosutada. Kümne aasta pikkune töö ja rõõm oli üheskoos kroonitud.

Palju tänu kõigile, kes peole tulid, ansambli esinemisele kaasa elasid ja jõudu-edu edaspidiseks soovisid.

Eriline tänu Kõue Vallavalitsusele toetuse eest.