Koos ülejäänud 10 kooli õpilastega Eestist, kes ka selles projektis osalevad, kohtuti USAsuursaadikuga. Michael C. Polt veetis vestlusringis terve tunni ja kiitis meie noori. Ta rõhutas, et rohkem kui sõjalist abi, vajab Afganistan abi hariduses ning on tänuväärne, et meie koolinoored oma sõprusega neid aitavad ja toetavad.

Välisministeeriumis saime suure nõupidamislaua taga istuda ja välisminister Paet rääkis oma unistusest, et ehk varsti saavad noored Afganistanist tulla Eestisse vahetusõpilasteks. Projektijuht Maari Ross teatas välisministrile, et Antsla Gümnaasiumi õpilaste poolt läbiviidud heategevusliku jõululaada tulud olid suuremad, kui välismisministeerimi annetus. Selle peale kortsutas Urmas Paet kulmu, kuid kogenud poliitikuna kogus ennast ja avaldas ka omapoolset kiitust tublidele noortele. Kohtumine lõppes ühispildiga ja kohal olnud telereporterid edastasid osa sellest kohtumisest ka ETV "Aktuaalses Kaameras".

Kolmapäeval, 14. detsembril saavad meie õpilased taas Tallinnasse sõita. Seekord läheme Riigikogusse, kus me kella 11st-13ni viibime Riigikogu konverentsikeskuses

Samasugune sündmus toimub 4 riigi parlamentides üheaegselt: Eesti, Slovakkia, Suurbritannia ja Rootsi. Korraldajad on Jaan Tõnissoni Instituut (Eesti), Afghan Connection (UK), Swedish Committee for Afghanistan (Rootsi), ja People in Peril (Slovakkia).

Film ja koopia õpilaste koostatud manifestist antakse üle Afganistani, Eesti, Slovakkia, Rootsi ja Suurbritannia parlamentides.

Meie eesmärk on juhtida tähelepanu edusammudele ja julgustada enam tegutsemist, mitte kritiseerida!