"Juhul, kui me kolme peale võtame rohkem kui 50 protsenti, mis annab meile võimaluse moodustada koalitsiooni, siis mina olen valmis lubama, et see, kes meist kolmest võtab rohkem hääli, hakkab linnapeaks ja me teeme selle koalitsiooni ära," lubas IRL-i linnapeakandidaat Eerik-Niiles Kross.

Anvelt ütles eilses TV3 saates "Kolmeraudne" selgelt välja, et koalitsiooni läbirääkimiste partneriks võib olla ka Keskerakond aga seda juba ilma tänase linnapea Edgar Savisaareta.

"Selline variant on küll tänase seisuga vähetõenäline ja sõltub eelkõige Keskerakonnast endast," lausus Anvelt.

Anvelt rõhutas, et linnavalitsuse kohtade jaotus sõltub ikka erakondade ja valimisliitude kohtade jaotusest volikogus, mitte kellegi linnapeakandidaadi personaalsest häältesaagist.

"Tallinnas käivad valimised kaheksas ringkonnas ehk linnaosas ja sellest kujuneb ka linnavolikogu suure saali koosseis," selgitas sotside linnapeakandidaat. "Linnapeasid Tallinnas ei valita valimistel tallinlaste poolt, vaid selle üle otsustab juba linnavolikogu, samuti nagu abilinnapeade üle."

Anvelti sõnul peavad sotisaaldemokraadid kõige olulisemaks seda, et koalitsioonilepingusse saaks kirja maksimaalselt palju nende valimisprogrammist ja alles siis saab rääkida koalitsiooni tekkest.

"Meie oleme koalitsiooniks valmis, kuid kindlasti seisame igasugustel läbirääkimistel meie valijate huvide eest," kinnitas Anvelt. Ta rõhutas, et tänase ainuvõimu lõpp on võimalik ainult siis, kui valima tuleb vähemalt kümme protsenti tavapärasest enam Tallinna elanikke.