Mõtlen siin endamisi, et äkki on asi selles, et meie poolt on üks tähtis talvine artikkel veel lehes ilmumata ja kuidas sa ikka kevadet vastu võtad, kui talvega alles lõpparved tegemata! Siinkohal ongi võimalus ruttu see viga parandada.

Julged jäähokimängijad Surju Põhikoolist

21.veebruaril

toimus Pärnu Jääfestivali raames jäähokiturniir, kuhu oli oodatud osalema nii Pärnu linna kui maakonna koolid. Osales kokku 11 võistkonda, nendest 10 Pärnu linnast ja ainuesindaja Pärnu maakonnast Surju Põhikool.

Turniir viidi läbi Pärnu vallikääru liuväljal väljalangemise süsteemis.

Surju võistkonda kuulusid: Kristjan Isand, Martin Isand, Illimar Valg, Robert Andreas Verlin, Richard Toomas Verlin, Simo Põldoja, Hendrik Isand.

Esimene mäng oli Pärnu Ühisgümnaasiumiga. Algrivistuses läksid väljakule Kristjan (väravavaht), Martin, Illimar, Robert Andreas, Richard Toomas. Mäng oli väga tasavägine: poolajale minnes juhtisime 4:3. Mängu viimasel minutil Ühisgümnaasium viigistas 7:7, mille tõttu jätkati penaltite löömisega.

Tänu väravavahi Kristjan Isanda osavale löökide tõrjumisele ja Robert Andrease ning Richard Toomase tabavatele penaltitele lõppes mäng meie võiduga 8:7. Esimese vooru mängude võitjatena pääsesid edasi Kuninga tänava Põhikooli, Ülejõe Gümnaasiumi, Vene Gümnaasiumi, Surju Põhikooli ja Vanalinna Põhikooli võistkonnad.

Teine vastane oli Vanalinna Põhikool. Mäng oli esimesel poolajal väga tasavägine ja vaheajale minnes juhtisime 1:0. Teine poolaeg aga kasvatas võidu Vanalinna Põhikoolile 3:1.

3. ja 4. koha peale mäng Kuninga tänava põhikooliga osutus meie võistkonnale raskeimaks, sest vahetult oli lõppenud pingeline võitlus Vanalinna Põhikooliga. Kuninga tänava põhikool võitis 8:1.

Kokkuvõttes saavutas turniiri üldvõidu Vanalinna Põhikool, kes alistas teiseks tulnud Vene Gümnaasiumi 5:0. Kolmas koht kuulus Kuninga tänava põhikoolile ja tubli neljas koht Surju Põhikoolile. Nüüd siis ruttu aprillikuu juurde.

* Toimus 5.-7. klasside terviseviktoriin.

*10.aprillil toimus Pärnu Maavalitsuse saalis Pärnumaa Tervisenõukogu poolt korraldatud 5.-7. klasside terviseviktoriin.
Võistkonnad olid kolmeliikmelised, igast klassist võis kuuluda võistkonda üks õpilane. Teadmisi oli vaja jagada nii tervisliku toitumise, kehalise aktiivsuse, esmaabi, sõltuvusainete, õnnetuste vältimise jm. kohta. Kokku osales Pärnumaalt võistlusel 17 võistkonda. Surju Põhikooli õpilased olid väga tublid ja saavutasid võistlusel üldarvestuses II koha. Võistkonda kuulusid: Alex Tähemaa, Gerli Naaris ja Katariina Viik, õpilasi valmistas ette õpetaja Marge Leppik. Peale võistlust toimus loeng „Internetiohud". Kokkuvõtteks saab öelda, et Pärnumaa õpilased on tänu erinevatele Punase Risti ja Päästeameti projektidele väga teadlikud ja taibukad.

*10. aprillil tutvustasid Noorteühingu Eesti 4H Pärnumaa piirkonna noored Heleri All ja Kairi Janson ( juhendaja Inga Raudsepp) 1.-3. klassi lastele taluloomi. Räägiti taluloomadest ja -lindudest, näidati pilte, mängiti erinevaid mänge, kus oli vaja rakendada saadud teadmisi. Lapsed olid tähelepanelikud, kuulasid ja rääkisid kaasa. Kõik lapsed said anda enda panuse või tegemisel ning leib koos võiga maitses magusasti.

* 14. aprillil toimus maakondlik emakeeleolümpiaad II kooliastmele, kus Surju Põhikoolist osales 6. klassi õpilane Gerli Naaris, kes saavutas 11. koha.

* 4. klassi piirkondlikul emakeeleolümpiaadil Kilingi- Nõmmes osalesid Britt Koger, Kelli Avarmaa, Gert Leppik ja Kristo Saaliste. Britt sai neljanda tulemuse.

* Maakonna emakeeleolümpiaadil esinesid tublilt Oskar Heiter ja Britt Koger.

* Maakonna inglise keele olümpiaadist võttis osa Kristo Saaliste ja saavutas seal 3. koha.

* Kunstitöid on saadetud igakevadisele metsapostkaartide võistlusele.

* 23. aprillil avati maakonna koolide kunstinäitus „Moodne kunst". Surju koolist osaleb 9 noort kunstnikku oma töödega.

* Kõik õpilased 5.- 9. klassini osalesid RMK korraldatud metsaviktoriinil.

Tegelesime sellega nii bioloogia- ja loodusõpetuse tundides kui ka kodutööna. Arvestus on klasside kaupa. Eks näis, kuidas läks!

Pranglimine 2012 Eesti maakondade finaalvõistlused toimusid 26. märtsist 10. aprillini. Pärnumaa parimad peastarvutajad noormeeste seas olid Ago Tominga (I koht), Eke Tominga (II koht) Maakondlikule võistlusele järgneb Eesti Karikavõistlus.

Eesti KV finaalvõistlustele pääsesid 20 paremat 5-liikmelist võistkonda. Karikavõistluste finaal toimus 20. aprillil Olustveres, kuhu pääses ka Surju Põhikooli võistkond koosesisus: Ago Tominga Eke Tominga Chris Kruusimägi Kristo Saaliste Gert Leppik * Projekt „Aitan lapsi!"

Aitan Lapsi on üks suuremaid heategevuskampaaniad Eestis ning üks lihtsamaid võimalusi heategevuses osaleda. Meil kõigil on võimalik annetada enam kui 140 pandipakendi automaadis üle Eesti vähekindlustatud lastele kultuurielamuste pakkumiseks. Kogu annetatud raha läheb lastele teatrikülastuste ja transpordi tarbeks. Otsustasime ka oma koolis kasutada võimalust ja viia lapsed teatrisse!

29. märtsil said tasuta teatripiletid 17 kolmanda kooliastme õpilast. Käisime Endlas vaatamas noortelavastust „Üle piiri". Õpilased jäid teatrikülastusega väga rahule, etendus oli tore ja eriti huvitavaks tegi vaatemängu see, et ühes peaosadest mängis Surju Põhikooli vilistlane - Karl Verlin.

Reedel, 20. aprillil külastasime algklasside õpilastega Tallinna Nukuteatrit, käisime vaatamas etendust „Memme musi". Kutsusime endaga kaasa ka Uulu kooli 1. klassi õpilased. Kokku sai teatrist rõõmu tunda 41 õpilast ja 4 saatjat. Etendus oli väga tore, saime kohvikus maiustada ja teatris ringi vaadata, vaatamata halvale ilmale külastasime veel Tallinna vanalinna ja käisime ära Toompeal. Usun, et lastel oli üks väga tore päev ja ehk tuleb selliseid võimalusi veel ja veel ka edaspidi! Koolipoolne tänu ja kiitus kõigile tegijatele!

Materjalid kogusid ja panid kokku õpetajad Maie Sarapik ja Agnes Leemet