Oli tööotsijaid, kes pärast 5-6 nõustamist leidsid „juhuslikult" töökoha. Oli inimesi, kes käisid nõustamisel üle aasta, enamik neist on nüüdseks töö leidnud. Oli ka tööotsijaid, kes piirdusid ühe külastusega. Kõrgemalt haritud inimestel võttis sobiva töö leidmine kauem aega - tähtis oli õige koht ära oodata, kasutada aega enese arendamiseks, mitte masendusse langeda.

Inimesed said osaleda ka grupitöös - koos arutati teemasid, mis seotud nii töö otsimise kui isiksusliku arenguga. Samuti oli võimalus arendada erinevaid oskuseid, näiteks eesti keelt praktiseerida või arvutialaseid teadmisi laiendada.

Tänaseks on mitmed osalenutest moodustanud nn eneseabigrupid ning toetavad üksteist.

Järgnevalt mõned lood.

* Kahel korral läks asutus, milles töötasin, pankrotti. Seejärel otsisin 3 aastat asjatult tööd   minu CVdele isegi ei vastatud. Vald suunas nõustaja juurde. See tõstis mu enesekindlust, mille olin töötuna kaotanud. Viimasel kevadel avanes võimalus läbida kursused täiesti uues ja tundmatus valdkonnas, käisin ka praktikal ja mind võeti rõõmuga tööle. Sain küll miinimumpalka, kuid töökaaslaste ja klientidega suhtlemine andis enesekindlust juurde. Peagi kandideerisin suuremate ootuste ja lootusteta ühte teise asutusse. Ja saingi uue töö. Seni olin veendunud, et ei suuda enne kella seitset ärgata, nüüd ärkan kell kuus. Olen õnnelik, et ei pea enam töötuna kodus nukrutsema.

* Tänu psühholoogilisele nõustamisele tulin välja raskest depressioonist, mis oli tingitud paljudest asjaoludest - isiklikus elus oli mõõnaperiood, töökohal ees koondamine. Nõustaja vestlusringis sai selgeks, et kõigil on oma mured. Üksteist kuulates leidsime probleemidele lahendused. Väikeses seltskonnas oli tunda tuge, see julgustas edasi minema. Nii sai üks juba  lootuse kaotanud kaaslane töö.

* Olin pikka aega töötu, mingeid väljavaateid ei olnud. Nõustamisel sain end tühjaks rääkida. Olin alguses kinnine, kuid aja jooksul avanesin üha enam. Sain psühholoogilt tuge ja nõu. Energiat ja enesekindlust tuli juurde. Kuu jooksul kandideerisin 5-6 firmasse. Pikka aega ei olnud mingit tagasisidet, aga siis ühel hetkel tuli pakkumisi nagu „seeni pärast vihma". Nüüdseks olen juba aasta tööinimene olnud.

Kuigi inimestele võib tunduda, et nende hädades on süüdi majanduskriis ja riigi poliitika, vastutame oma elu eest igasugustes oludes vaid ise. Me saame ennast vaid ise aidata. Töötuks jäämine - nagu iga muu suur elumuutus - võib inimese hävitada, kuid võib olla ka võimaluseks õnnelikum elu luua.