Päeval toimus põnev võrkpallilahing ning piduliste registreerimine algas juba kell 16.00. Kunagistel õpilastel ja õpetajatel oli majas ilmselt rohkesti uudistamist, sest viie eelmisest kokkutulekust möödunud aasta jooksul on kool läbinud põhjaliku uuenduskuuri.

Kell 18.00 algas kontsertaktus, mille vältel said saalisviibijad kuulda ja näha nii praeguste kui endiste õpilaste ja õpetajate imeilusat lauluoskust ja kaasahaaravaid tantsunumbreid. Aktuse lõpus said lisaks AKK direktorile ja Ambla vallavanemale sõna võtta veel mitmed soovijad.

Pärast aktust toimusid mitmed põnevad ettevõtmised nagu oksjon, kooliteemaliste ristsõnade lahendamine, üllatusesinejate vaatamine ning maitsva kringli söömine. Peole saabunutel oli võimalik lugeda ka AKK häälekandjat, Piibe- Lehte, mis oli kooli sünnipäeva puhuks välja andnud spetsiaalse juubelinumbri.

Pikka peoõhtut aitas sisustada bänd TAAS, kelle meeldiva muusika järgi inimesed aulas tantsu said lüüa ning muidugi oli kõigil vilistlastel rõõm jälle näha oma kunagisi klassikaaslasi ning nendega juttu puhuda. Viimased pidulised lahkusid kell 4.00 hommikul. Seega kestis pidu kokku 12 meeldejäävat tundi!

Vilistlasi küsitledes selgus, et Aravete koolist on neil ainult head mälestused. 1987. aastal lõpetanud Merle ütles, et talle meeldis siinsete õpetajate teotahe ja värske vaim. Ligi kümme aastat hiljem lõpetanud Martin ja Raido arvasid, et Aravete kool oli juba siis mõnus ja hubane ning kõik vajalik oli olemas, isegi uus võimla. Negatiivse poole pealt nimetasid kõik vilistlased vaid paari õppeainet, mis neile huvi ei pakkunud. Endistele õpilastele meeldis ka renoveeritud koolimaja uus välimus. Eriti põnevaks peeti triibulisi põrandaid.

Kui kellelgi ei olnud võimalust ise kohale tulla, siis on AKK 155. sünnipäeva kohta täpsemalt võimalik lugeda PiibeLehe facebooki lehelt.