Aravete Keskkooli otsustas ta tulla eelkõige selle rahuliku ja loodusliku asukoha tõttu. Maili Antonsil varasem koolis töötamise kogemus puudub, kuid viimastel aastatel on ta töö olnud seotud laste, noorte ja peredega. Samuti on ta suure osa oma elust tegelenud õppimise ja enesetäiendamisega. Elo Siska on varem eripedagoogina töötanud Päinurme Internaatkoolis.

Praegu annab ta lisaks Aravete Keskkoolile tunde ka Pikavere Lasteaed-Algkoolis ning käib tööl Harjumaa Nõustamiskomisjonis.

Pedagoogiameti valisid nad soovi tõttu aidata lastel õppida ja areneda. Alari Maimre puhul oli elukutse valimisel oma osa ka vanemate eeskujul. Sotsiaalpedagoog Maili Antons peab oluliseks, et lapsed tahaksid õppida ning et neist kasvaksid aktiivsed ja õnnelikud inimesed, kes elus edukalt hakkama saavad. Elo Siskaele meeldib eripedagoogitöö vaheldusrikkus ning uute ja huvitavate olukordadega tegelemine. Alari Maimre arvab, et õpetamine on ühtlasi õppimine, andes õpetajale võimaluse oma teadmisi ja oskusi täiendada.

Maili Antons usub, et kui ta peaks tegema mõnda teist tööd, võiks see olla seotud inimeste ja suhtlemisega, samuti meeldiks talle töö, mis on seotud looduse või loomadega. Vabal ajal meeldibki talle palju looduses olla ja seal aktiivselt aega veeta. Sportliku ja tegusa inimesena tegeleb ta nii jooksime, suusatamise, pallimängude kui tantsimisega. Lisaks pakuvad talle rõõmu lugemine ja käsitöö, südamelähedane on taaskasutus.

Elo Siska tunneb ennast kõige paremini laste ja noorte keskel. Seetõttu valis ta just pedagoogiameti. Veel pakuvad talle huvi tervisesport, teater ja lugemine, ka reisimine ning metsas seenel-marjul käimine.

Alari Maimre arvab, et kui temast poleks saanud õpetajat, töötaks ta praegu tõenäoliselt areholoogi või kirjanikuna. Vabal ajal meeldib talle tegeleda kalaspordiga, tema hobideks on veel teater, numismaatika, malemäng, kirjandus ja filosoofia.

Esmamulje Aravete Keskkoolist on kõigil kolmel positiivne: õpilased on sõbralikud ja tegusad, keskkond rahulik. Kuna oktoober on hea õpetaja kuu, saavad pedagoogid ennast uues koolis proovile panna. Head pealehakkamist ja palju järjepidevust neile!

Septembri jooksul on uutel õpetajatel olnud võimalus tutvuda Aravete Keskkooli traditsioonidega.

Nimelt toimus 17. septembril rebaste ristimine, mille käigus kuus 10. klassi õpilast täieõiguslikeks gümnasistideks said.

Rebased pidid laulma abituriente ülistavaid laule, kandma erilist riietust (muuhulgas rebase saba), osutama inimestele autopesu teenust, sõitma ringi veepomme täis aiakäruga ja mitmel muul lõbusal viisil aega viitma. Järgmise päeva hommikul toimus aktus, mille käigus sai kogu kool vaadata eelmise päeva sündmuste põhjal valminud videot (aitäh Eik Kobrandile) ning elada kaasa rebaste vande andmisele.

Silja Ratt

18. septembril toimus traditsiooniline Videviku jooks, mille korraldaja on iga aasta 9. klass. Kui eelmistel aastatel on jooks toimunud Aravetel, siis see aasta viidi üritus läbi Käravetel. Videviku jooksu tingimusi oli samuti pisut muudetud: klassijuhataja osavõtt oli kohustuslik ning lapsevanemate kaasamise eest sai lisapunkte.

Osavõtjaid oli seekord 48 ning võitjaks osutus 6. klass, kellel oli kõige rohkem osalejaid, sealhulgas kolm lapsevanemat. Meeldivaks üllatuseks jooksu läbinutele osutus lõpus pakutud kringel ja morss. Aitäh Jaagup Alandile meeldiva muusika eest ning edu 8. klassile, kes korraldab Videviku jooksu järgmisel aastal.

Karmel Tommula