Vahetusõpilane on Eestis alates 16. augustist ja sellest ajast alates on ta õppinud eesti keelt, mille oskusega üllatab juba paljusid. Ta on väga püüdlik. Selle asemel, et lasta pereliikmetel enda eest rääkida, palub ta öelda, kuidas eesti keeles lause kõlab ning ajab ise siis oma asjad korda.

Carlotta suurimaks hirmuks oli, et inimesed Eestis on kurjad, ei taha eriti suhelda ning kohe kindlasti ei kallistata. Kohtumisel perega mõistis ta kohe, et stereotüübid ei vasta tõele, sest tema vastuvõtjad nutsid õnnest, kallistasid ja olid väga õnnelikud, sest koju oli saabunud kaua oodatud uus tütar. Seega on esmamulje vägagi rõõmustav ja üllatav, sest tema sõnul on siin väga ilus loodus.

Tüdruk loodab vahetusaastaga saada rohkem teada meie kultuurist, rääkida meie keelt, näha loodust ja loomulikult saada palju uusi sõpru ja tuttavaid. Ta on väga elevil, mida toob endaga kaasa uus õppeaasta uues riigis.

YFU Rahvusvaheline õpilasvahetusprogramm on Ambla vallas sellel aastal üpriski populaarne.

Augustis sõitsid oma vahetusaastale Enel Tubin (Saksamaale) ja Johanna-Riinu Annuk (Hiina).

Peale lõplikku otsust, lubada oma tütar vahetusõpilaseks Saksamaale, otsustaski Ereli Tubin, et pakub kodu ühele vahetusõpilasele.