Lasteaias uue legoklotside komplektiga mängides sadasid poiste küsimused ja soovid: „Mis vahvad klotsid need legod üldse on?", "Tahaksime ainult legodega kohe kogu päeva ehitada!" Nii olidki otsustatud noorema rühma õpetajate edasised tegevusplaanid ja peagi said kõik rühmad kutse legoklotsidest võistu ehitama hakata. Kuna lapsed tahtsid oma sõpradele näidata ka neid ehitusi, mida nad kodus teinud on, tulid selle toreda päeva ettevalmistamisega meelsasti kaasa kõik meie tublid emad ja isad. Et üritus veelgi hoogu juurde saaks, otsisid lapsed riimuvaid sõnu ja panid kokku naljakaid ja hoogsaid lauseid ning luuletusi, mille üheskoos ette lugemine lastele palju lõbu pakkus. Keskmise rühma lause kõlas nii: "Lego, lego, lego - on üks vahva tegu!". Need lapsed, kelle lemmiktegevuseks on joonistamine, lõikamine ja kleepimine, kujundasid plakatid.

Lapsed said teada legoklotside loojast Ole Kirk Christiansenist, kes 80 aastat tagasi Taanis väikese, esialgu puidust mänguasju tootva tehase rajas. Tehase nimi tuletati taanikeelsest lausest "Leg godt!", mis eesti keeles tähendab "Mängi hästi!".

Sportlikes mängudes tuli lastel legoklotsidest torne ehitada ja selleks, et võistlustingimused 2-7 aastastel võrdsed oleksid, kehtis reegel: mida väiksem laps, seda suurem klots ja mida suurem laps, seda väiksem klots. Kõik koos ehitasid saali suurtest duploklotsidest lossi, mida iga rühm oma fantaasia järgi täiendas ja mille sees oli põnev mängida.

Legopäeval oli iga laps ka žürii liige. Kõige rohkem meeldinud legoehituse nime said kõik lapsed kas iseseisvalt või õpetaja abiga paberile kirjutada ja hääletuskasti panna. Fantaasiaauhinna omanikuks sai Meribell Tääkre lennuk, mida oli võimalik ratastel mööda põrandat veeretada. Lastežürii andis välja kõige rohkem hääli kogunud ehituste autoritele diplomid ja šokolaadid. I koha sai Rasmus Tommula "Valgustatud loss", II koha Kerto Kaasiku „Lennuk ja robot" ja III koha Reno Sander Ausma "Politsei rekka" Vahvat legopäeva jäävad meenutama Joosepi isa Arlet Palmiste kirjutatud luuletus:

Siis kui laps ei ole morn
ühest klotsist saabki torn.
Kiirelt lustilise käega
torn saab valmis võluväega.
Kohe mõte läheb lendu,
kui laual legoklotse näed.
Uhke kindlus, maja, lennukkõik
valmis teevad sinu käed.

Suur aitäh lapsevanematele, kelle kaasabil vahva üritus teoks sai.