Mobiilne noorsootöö on teadvustatud tegevusena üle-eestiliselt uudne nähtus. Selle rakendamisel keskendutakse neljale tegevussuunale: tänavatöö, töö internetis, noorsootöö teenuse tagamine noorte kogunemiskohtades ja noorsootöö teenuse tagamine teises piirkonnas. Noorsootöötajad liiguvad oma tegevustega sinna, kus on noored ja ega eelda, et kõik noored neid ise noortekeskustes üles leiavad.

2012. aastal läbi viidud noorsootöö kvaliteedi hindamise tulemustest selgus, et mobiilse noorsootöö rakendamine Ambla vallas on vajalik ning parandaks ka edaspidist noorsootöö kvaliteeti. Märtsi alguses tehakse algust MoNo neljanda suunaga ehk noorsootöö teenuse tagamisega teises piirkonnas.

Sellest tulenevalt toimuvad noorte jaoks tegevuspäevad 5. märtsil kell 14.00-16.00 Ambla Kultuurimajas ja 11. märtsil kell 14.00-16.00 Käravete Seltsimajas. Noorsootöötaja poolt on tagatud erinevad vahendid, toimub nii temaatilisi tegevusi kui ka lihtsalt vaba aja veetmist. Oodatud on kõik antud piirkondade noored!

Ambla vallas viiakse mobiilset noorsootööd läbi Eesti Noorsootöö Keskuse ja MTÜ Eesti Avatud Noortekeskuste Ühenduse koostöös läbiviidava hanke „Noorte konkurentsivõime suurendamiseks ja sotsiaalse tõrjutuse vähendamiseks ühiskonnale pakutava noorsootöö teenuse osutamine läbi noortekeskuste" raames, mis on rahastatud programmi „Noorsootöö kvaliteedi arendamine" Euroopa Liidu struktuurifondidest ja riikliku struktuuritoetuse vahenditest.

Informatsioon mobiilse noorsootöö ja teostajate kohta: www.ank.ee „MoNo". Ülevaade Ambla vallas teostatava MoNo kohta peagi noorsootöö lehel ja Facebookis.