On ääretult heameel, et MTÜ Aravete Tulehoidja poolt 2. juunil korraldatud sünnipäevapidu toetasid väga paljud kohalikud ettevõtjad. Ilma nendeta ei oleks olnud võimalik kutsuda Aravetele nii palju moodsat päästetehnikat ja õhtusse häid esinejaid. Toetajate arv näitab, et tuletõrje, ehk siis kaasaaegse sõnaga päästeteenistus, on kohapeal hinnatud ja vajalik, olgu riigikord ja valitsus milline tahes.

Tõsi, oli üks osapool, kes tegi kõik selleks, et meie pidu nurjata. Selleks oli ilmataat. Lisaks vihmale otsustas ilmataat hirmutada meid ka külma ilma ja tuulega. Vähesel määral see isegi õnnestus, aga need inimesed, kes käisid päeval Aravete staadionil vaatamas tuletõrje eilset ja tänase päeva tegemisi, said kindlasti juurde oskusi ning teadmisi antud valdkonnas.

Õhtul Kangrumäel toimunud pidu pakkus loodetavasti igale maitsele midagi. Olime esinema kutsunud nii puhkpilli- kui tantsuansamblid. Vaadata sai nii rahvatantsu kui tantsutüdrukuid, näha efektset tuleshowd ja ilutulestikku. Rääkimata õhtu lõpetuseks esinenud Koit Toome bändist.

Eelmises vallalehes sai juba välja toodud, et peol pidasime meeles ka oma kõige teenekamaid tuletõrjujaid. Au ja kiitus veelkord elupõlistele pritsimeestele ja loodetavasti ei katke selline järjepidevus.

Kus midagi toimub, seal paraku ka midagi juhtub ja õhtu peaorganisaator Arvi Luuk sai sel päeval ilmselt hulganisti halle karvu juustesse ja hommikuks tulitavad jalad. Kuid kokkuvõttes võib öelda, et täitsime oma eesmärgi. Aravete tuletõrje elab edasi meie teadmistes ja päästekomando näol ka tegelikkuses. Tahaks loota, et kui mitte enne, siis kümne aasta pärast on põhjust uueks suureks peoks.

Täname lõpetuseks Aravete tuletõrje sünnipäevapeo toetajad, kes ühel või teisel viisil võimaluste piires oma õla alla panid. Nendeks olid Ambla Vallavalitus, Päästeamet, Järva EAS, Aravete Agro OÜ, Aravete Metallitööd OÜ, Aravete Saeveski AS, Aravete Auto OÜ, Aravete Biogaas OÜ, TKM Ehitus OÜ, Arvmer OÜ, Javrek OÜ, Saint Gobain Ehitustooted AS tehas Optimix, Latter NT OÜ, Adrienne OÜ, Terasman OÜ, Premium 7 Käravete tankla, Cramo Estonia AS, Tulehoidja OÜ, Ankru talu ja Kase talu. Mälestuseks jäid nende ettevõtete esindajatele meie poolt tänukruusid.