Kevad vallavalitsuses on olnud ülimalt tööderohke. Edukalt on läbi saamas Are aleviku torutööde ehituse II etapp, mis läks maksma ca 100 tuhat eurot. Projekti toetas Keskkonnainvesteeringute Keskus (edaspidi KIK). Kõik taastamistööd peaksid eeldatavalt lõppema juuni lõpuks.

Teise torutööde objektina on Siret Tammekännu eestvedamisel käsile võetud Vana, Metsa ja Oja tänavate torustike renoveerimise ja ehitamise eelprojekti koostamine. Projekti tähtaeg on selle aasta sügisel ning rahataotluse KIK-ile plaanime esitada veel selle aasta jooksul. Järgmise aasta esimeses pooles peaks selguma ehitustööde võimalik aeg. Selle projekti teostumisel saab valmis põhiosa Are aleviku vee- ja kanalisatsioonitrasside ehitustöödest.

Üks keerukamaid ja aeganõudvamaid ettevõtmisi on olnud Suigu Lasteaia-Algkooli maaküttesüsteemi ehitushanke korraldamine. Hange küll mitmel korral luhtus, kuid nüüd on ehitaja leitud, leping allkirjastatud ning sügiseks peaks hoone saama uue küttesüsteemi. Paralleelselt ehitushankega sai maaküttele ülemineku projekt koostatud veel Suigu klubimajale ning tänaseks on käes ka KIKi positiivne vastus toetuse eraldamise kohta. Mõlema küttesüsteemi ehitust toetab KIK 50 % ulatuses.

Alates maikuust vurab meie sotsiaaltöötaja, Heli Tõrva, ringi elektriautoga. Esialgu tekitas palju segadust ja muret lühike läbisõit (ühe laadimisega ca 120 km), kuid tasapisi harjutakse sisse ning esimesed tulemused kütuse kulu kohta on ka olemas. Esimese pooleteise kuuga sõideti maha ca 1100 kilomeetrit, kuid raha laadimise peale kulus selle maa läbimiseks ainult 18 eurot, mida on pea 10 korda vähem kui tavalisel bensiiniautol. Helile soovime „nael kummi" ning loodame, et auto kenasti vastu peab.

Juunikuu volikogu istungil sai kinnitatud uus teede renoveerimise kava. Selle põhjal saab käesoleval aastal põhjalikumalt renoveeritud Sepa tee Karumatsi sillast kuni Karu laudani. Katet uuendame Saki teel, Vana ja Metsa tänaval. Teede ehitused saavad kõigi eelduste kohaselt valmis sügiseks. Teha oleks vaja palju enam, kuid raha sellel aastal rohkemaks ei jagu.

Jaanipäevaks sai oma töödega ühele poole sellesuvine õpilasmalev. Järjekordselt said värske värvi meie sillad, lasteaia väliinventar ning ka mõne aktiivsema malevlase nägu ja püksid. Suured kiidusõnad meie usinatele lastele, kes aitasid kaasa valla kaunistamisele, ning suur tänu nende tragidele juhendajatele Siretile, Kerlile ja Antsule.

Kokkuvõtvalt saab öelda, et kevad on olnud kiire ja tehtud sai vaata, et rohkemgi kui esialgu plaanis oli.

Sooja suve ja head valla 20. aastapäeva!