Loksa kiriku kellad said oma nimed kirikute kaitsepühakute nimedest. Eelmisel aastal paigaldatud keskmine kell Maarja kaalub 187 kg, tema läbimõõt on 66,9 sentimeetrit. Kellal on kujutis Neitsi Maarjast koos lapsukesega, lillevanikute keskel on sõnum Maarja kiituslaulust „Minu hing ülistab issandat" .

Lauritsapäeval paigaldatud suurim kell, sügavaima kõlaga Laurentsius sai oma nime Kuusalu kiriku kaitsepühaku nimest ning kaalub 330 kg, tema läbimõõt on 81 sentimeetrit . Kellal on reljeefne kujutis pühast Laurentsiusest koos röstimisrestiga ja ta kannab tehasenumbrit 1073. Kellale on valatud küljele sõnum „ Lootke alati issanda peale".

Väikseim kell, rõõmsa kõlaga Katariina, sai oma nime Leesi Katariina kiriku kaitsepühakult. Väikese kella kaal on 85 kg ja läbimõõt 0,5 meetrit. Nii nagu rõõmus on kella toon, on ka tema küljel olev sõnum „Olge ikka rõõmsad", mis on apostel Pauluse sõnad ja mis kordab kuulsaima Katariina kiriku, Saaremaa Karja kiriku, võidukaare kapiteelil olevat sõnumit. Katariina reljeefse kuju kujundas Münsteris elav proua, kelle taotlus oli sama stiili saavutamine Laurentsiuse kujutisega.

Uued kellad valati Saksamaal Vestfaalis Gescheri linna valukojas ja tööd kellavaluks algasid juba mais. Suurim kell valati juuli keskel, väike Katariina võeti vormist alles 6-ndal augustil, sest esimene valu ebaõnnestus.

Enne tornitõstmist tehti kirikutrepil ka heliproovi - Katariina kõla oli naiselikult hele ja särav, Laurentsiusel mahlakas ja muljetavaldavalt kandev, kõlakestusega 148 sekundit. Kokku moodustavad kolme kella helikõrgused kõige pidulikuma, selge ja särava G-duuri kolmkõla, alates väikseimast on kellad häälestusega, g2, d2 ja h1. Vanima kella, praegu nimetu, Kasispea küla peremeeste annetustega 1903. aastal ehitatud kella helikõrgusega sobitati juba aastal 2010 paigaldatud kell Maarja.

Paari lähinädala jooksul paigaldatakse kirikutornile ka uued luugid, sama värvilahendusega, millega on kujundatud kiriku peauks.

Loksa linn tänab kõiki neid, kelle toel linna kirik sai omale kaunid kellad: õpetaja Jaanus Jalakat, Leader-projektide kirjutajat; südamega kõigi kellade valmistamist ja tornitõstmist juhtinud Kasispea küla juurtega Toomas Mäevälit OÜ-st Mäeväli Orelitöökoda ja kirikuteenrit, alati abivalmis ja samuti Kasispea külast Eivolt Genergardi.

Toomas Mäeväli sõnul, kes on osalenud juba 25 kirikukella paigaldamisel, peab ta eriliselt tähtsaks kellameistri isikut, see peab olema usklik inimene./www.eestikirik.ee/

Kõigi kolme kella rahastamine toimus tänu LEADER-programmile - MTÜ Arenduskoda vahendusel eraldati eelmisel aastal 214 770 tuhat krooni, millele Loksa linnavalitsus lisas 22 000 krooni, sel aastal eraldati Leader-programmist raha üle 400 000 krooni. Loksa linn toetab kogudust ka sellel aastal.

Loksa kiriku kellad õnnistatakse sisse 20. augusti pidulikul jumalateenistusel.