Jälle on põõsad teele lähemal kui poolteist meetrit. Need sahka katki muidugi ei tee, aga oleme saanud vihaste vallakodanike kõnesid, miks minu põõsad on puruks sõidetud. Kui need on teele liiga lähedal, ei ole võimalik seda ära hoida. Inimesel ei ole õigust esitada oma haljastuse rikkumise eest nõudeid vallavalitsusele. Pealegi, nende põõstase istutamine on kindlasti vallas kooskõlastamata. Kuni aiani on tegelikult teeomaniku maa- teekaitsevöönd, siia ei tohi mitte midagi ilma loata istutada. See pildi allkiri peakski olema "Kooskõlastamata taime asukoht". Aga kui on sellised teelõigud, kus teepervelt on võsa teele kasvanud või suure puu oksad on langenud madalamale kui 3.5 meetrit, siis muutub tee läbimine lumesahaga täiesti võimatuks. Sahajuhil on muuseas õigus sellistel lõikudel tee lahti lükkamata jätta, et tehnikat mitte rikkuda.

Jälle hea kombinatsioon. Kivi ja tähistus. Inimene on proovinud õigesti talitada, märgistanud kivi tee ääres ära. Aga kivi peab ik-k-k-agi olema poolteist meetrit tee servast.

Siin on enam-vähem positiivne näide, poolteist meetrit teest on vaba, aga tähistama peaks lillealuse helkurpostiga ikkagi. Parem oleks see muidugi talveks üldse ära viia. Lume ja tuisu korral ei paistaks see lillepott välja, sahamehele näib kõik ühtse lumevaibana, eriti öösel. Sellised asjad tuleb kõik tähispostidega märkida. Kui omanikud ei tähista endale tähtsaid rajatisi, ei saa ka lumelükkajat süüdistada nende lõhkumises.
Ma saan aru, inimesed tahavad oma iga muruliblet kaitsta, aga vaata, kõrvalkrundil pole mingeid kive, kas on muru sodiks sõidetud? Ei ole.

Vaata, mis siin toimub, täielik õudus! Osad kivid on ju teekatendi pealgi! Kujutad ette, kui siin tuisuga, kui teed on nagunii kitsad kaks autot vastastikku satuvad. Kohe on üks kividel otsas. Inimene peab aru saama, et muru kvaliteet ei saa olla tähtsam kui liiklusohutus. Need, kes oma masina siin puruks sõidavad, tulevad vallamajja hüvitist tahtma. Kui lumesahk siia kinni ja puruks sõidab, seisab lumelükkamine vallas tunde, rääkimata veel rahast. Eelmisel aastal oli kivide vastu katki sõitnud sahkade remondikulu ligi 13 000 eurot.