Algust tehti eelmisel suvel, kuid siis oli võimsus väike ning raadiole antud sagedusele hakkas vahele segama Soome klassikaraadio. Nüüd on uus sagedus - 89,2 megahertzi (Mhz) - ning muretsetud võimsam, 25 watine raadiosaatja, mis vastab sagedusloas ettenähtule.

Kogukonnaraadio töötab täielikult vabatahtlikkuse alusel ning plaan on hakata seda suve jooksul tegema poolsaare erinevatest küladest.

„Kõik kaasalööjad on teretulnud, kellel on raadiohuvi, võtke ühendust!" hõikas Artur Talvik neljapäeva õhtul eetrisse ning tutvustas juba teadaolevaid abilisi.

Virve küla peatoimetaja on Tarvi Velström ning Pudisool Theo Kehlmann, keda aitab raadioamatöör Joosep-Georg Järvemaa.

Kohaliku raadio oma David Vseviov hakkab olema Juminda külavanem Karli Lambot, kes räägib piirkonna ajaloost. Virve külavanem Maila Velström on lubanud õpetada Põhjaranniku murret. DJna tuleb eetrisse Aivar Jürimets Loksalt.

Plaanis on tutvustada poolsaarel elavaid inimesi, edastada kalamehe- ja muid uudiseid. Ka on kavas olla poolsaare raadioga kohal Kolga-Aabla jaanitulel, Pärispea merepäeval ning teistel avalikel üritustel.

Raadiol on omad väliskorrespondendid-kirjasaatjad - Brüsselist Indrek Tarand, Helsingist Mikko Fritze, Käsmust Neeme Kuningas, Pärispea poolsaarelt Asko Aug. Nõu ja jõuga on valmis abistama Eesti Ekspressi ajakirjanik Askur Alas, teatas Artu Talvik.

„Öösiti raadio ei tööta, saatepäev algab siis, kui raadiomees hommikul ärkab, ja lõpetab, kui läheb magama. Interneti kaudu kuulata ei saa, siis läheks raadiotegemine liiga kalliks, kuulata on võimalik raadiovastuvõtjaga," selgitas ta.

Kogukonnaraadio töötab annetuste toel. Ringhäälinguluba kolmeks aastaks maksis 35 eurot, sagedusluba kolmeks kuuks sama palju. Autorikaitsega käivad igakuise summa kokkuleppimiseks veel läbirääkimised, aga see ei ületa 65 eurot kuus. Lisaks raadiosaatja küladesse transpordi ja paigaldamise kulud.

Praegu ulatub Juminda raadio ühelt poolt Loksa ja Pärispea poolsaare külade ning isegi Kolgakülani. Keerulisem on Juminda poolsaarega, kehvalt on kuulda ka Peadaspeal ja Pudisool. Katsetati Näkiallika tööriistade muuseumi peremehelt Peeter Kivimäelt sponsorkorras saadud kunagist nõukogude armee teleskoopmasti, kuid Artur Talviku sõnul oleks vaja tõsta saatjat veel kõrgemale.