„Esimesel advendil ootame kõiki kuulama pudeliansamblit Pudeliring, kelle esituses kuuleme jõulumuusikat nii laste- kui ka klassikalise muusika vallast. Pärast kontserti süütame Aruküla jõulukuuse tuled ja pakume teed ning piparkooke,“ rääkis Toomingas.

Rahvamajas jõululaat

Tavapärasest erilisemaks teeb tänavuse jõuluaja kindlasti jõululaat, mida rahvamajas juba ammu korraldatud pole. Seekord tuuakse laadapäev kultuurimaja fuajeesse ja pikka koridori. Oma tooteid pakuvad MTÜ Raasiku valla OTT tootjad.

„Koha peal on võimalik tooteid degusteerida ja ühtlasi ka tellida üht-teist juba jõuluks ette,“ selgitas Toomingas. „Avatud on ka käsitöötoad, kus saab 25 krooni eest meisterdada kaarte, ehteid ja vilte. Neid juhendavad waldorfkooli õpetajad Aljona ja Diana. Lambavillatooteid, rahakotte ja ehteid pakub juhendaja Paidest.“

Garina Toomingas loodab, et laadapäeval saab avatud ka jõulukohvik, et inimesed tunneksid end hästi, neil oleks tegevust ja nad saaksid ka kohvitassi kõrval veidi hinge tõmmata.

Aruküla rahvamaja jõululaadal osaleb ka Aruküla noortekeskus. Juhataja Anne Teino ütles, et noored meisterdavad laadaks küülaid, küünlajalgu, lauakaunistusi, jõulukingitusi ja ehteid, et neid seal müüa. Veel pole aga selge, kas noored saavad kogutud tulu endale või korraldab noortekeskus selle eest hoopis ühise ürituse.

„Pääsulinnu“ traditsiooniline perepäev

Huvikooli Pääsulind sõprade jaoks on tänavuste pühade tähthetkeks aga 11. detsember, mil leiab aset jõulueelne perepäev „Jõuluteel.“ Päeva, mil Aruküla mõis täitub jõuluhõnguga, võib julgelt pidada „Pääsulindu“ päevaks, mil Aruküla rahvas kohtub huvikooli vaimsusega.

„Püüame tuua veidi elevust ja tekitada sellist mõnusat jõulutunnet. Valitud on nagu ikka selline varajasem aeg, et ei satuks päris jõulueelsele tippajale, samas on siis juba aeg, mil see õige jõulutunne peaks hakkama peale tulema, loodame sellele kaasa aidata,“ selgitas huvikooli Pääsulind direktor Malle Jaako.

„Avatud on waldorfkooli kohvik, meisterdamistoad, akordioniõpilaste õnneloos ja Aruküla Uudiste ajalehepunkt, toimub kaks kontserti ja loodame, et kõrvalmajas avab uksed ka Aruküla Käistöökoda,“ lisas Jaako.

Jaako sõnul käivad veel läbirääkimised Aruküla vaba waldorfkooli lapsevanematest moodustatud Aruküla käsitöökojaga, kes on avaldanud soovi perepäeva ajal endises meiereimajas oma uksedki soovijatele avada. Meisterdamisrõõmu pakub ka kunstiõpetaja Ülo Udumäe, arvatavasti jõulukaartide valmistamisega. Ühe waldorfkooli lapsevanema abil loodetakse avada poiste puutöö meisterdamistuba, Tallinnast on kutsutud appi ehete meisterdamise juhendaja.

„Tasub kindlasti mainida, et waldorfkooli poolt avatud kohvik on tavapäraselt kodune, pakutakse ainult enda tehtud tooteid, mis on alati väga hinnatud olnud,“ täpsustas Jaako.

Kogu perepäeva tipphetkedeks on kindlasti õpilaste poolt antavad kaks kontserti, esimene väikelaste muusikaringide poolt (õpetaja Piret Sternhof) ja teine muusikakooli õpilastelt.

„Kontsertide repertuaar tuleb kindlasti väga jõululik, ootame palju ilusaid jõululaule. Muusikaosakonna kontserdil saavad esineda kindlasti erinevate erialade õpilased, kuid tavapäraselt on rohkem ansambliesitusi,“ rääkis direktor.