Oma sõnavõtus rõhutas vallavolikogu esimees Urmas Lehtsalu, kes saab ise samuti õpetajaameti võlusid ja valusid oma nahal tunda Kuressaare ametikoolis, et hea kooli jaoks on vaja kolme täidetud tingimust: häid õpilasi, häid õpetajaid ja head koolikeskkonda. "Haridus saab alguse kodust. Oluline roll lapse arengus on ka lasteaial, kus alusharidus loob eeldused selleks, kuidas laps koolis toime tuleb. Kui sellega on kõik korras, siis aitab see igati kaasa korraliku põhihariduse omandamisele. Head õpetajad on meil olemas, tublid õpilased on olemas ja nüüd on meil ka suurepäraste tingimustega koolimaja," ütles Lehtsalu.

Valla kultuuri- ja haridusosakonna juhataja Rein Orn pöördus oma kõnes kõigepealt tagasi viimase 7 aasta jooksul valla hariduselus toimunu juurde. Orn meenutas, et selle seitsme aasta jooksul on olnud häid ja paremaid aegu, aga ka keerulisi ja lausa raskeid, kui meenutada kas või koolimaja põlengu järgseid kuid. "Uue koolihoonegi eest tuli võidelda, aga nüüd on ta olemas ja teeb rõõmu paljudele. Varasemast paremad tingimused nii õpilaste kui õpetajate jaoks toovad loodetavasti veelgi paremaid tulemusi nii õppimises kui õpetamises," lausus Rein Orn.

Kui samal päeval oma 50. sünnipäeva tähistanud Urmas Lehtsalu kõigi kohalolnute poolt õnnitletud sai, andsid Rein Orn ja volikogu esimees üle tänukirjad lasteaia ja kooli kauaaegsetele töötajatele. Valla tänukirja said Aste lasteaias 25 aastat töötanud õpetajaabi Mirjam Aus, 20 aastat kokana töötanud Vilma Ool ja 10 aastat lasteaiaõpetaja olnud Siiri Michelis. Aste põhikooli kauaaegsete töötajatena pälvisid vallalt tänukirja 35-aastase õpetajastaažiga Peeter Ramst ja 15 aastat koolis töötanud Jüri Maidra. Aste põhikoolis alustas sellest õppeaastast tööd kolm uut inimest: Anneli Kandima matemaatikaõpetajana, Monika Raud majandusjuhatajana ja Taimi Pirn kokana - ka nendele sooviti edu ja kordaminekuid.

Tänukirjad jagatud, kinkisid Rein Orn ja Urmas Lehtsalu kõigile kohalviibinutele roosid. Lillede ja kallistuste jagamise järel oli muusikalise etteaste kord, mis seekord oli Nasva poiste Tanel ja Taavi Aegi ning nende sõbra Kairo Kiideri lauluhääle ja kitarride kanda. Noormeeste lauluhääled, mis nii eesti-, inglise- kui ka hispaaniakeelsed lood kuulajateni tõid ja pisut silmagi niiskeks tegid, lisasid õhtule omakorda pidulikkust. Uhke ja pidulik oli ka tort, mida kaunistas Aste põhikooli pilt ja mis maitses suurepäraselt. Soovime nii lasteaiakui ka kooliõpetajatele, et tänavuse õppeaasta igas päevas oleks nii magusaid kui ka pidulikke hetki!