„Tahan rõhutada, et meie tegevus pole suunatud üksnes neile, kes juba oskavad pilli mängida. Ootame kõiki, kes ei malda jääda publiku sekka, vaid tahavad ka ise laulda, mängida ja musitseerida," rääkis Joons. „Pärimusmuusika vaim elab ennekõike vahetus kaasategemises ning koosmängus - tahame, et võimalikult paljud seda mõistaks ja naudiks."

Kuna suurem osa pärimusmuusikast on seotud tantsude, laulude ja mängudega, kutsub õpistu sel hooajal huvilisi mitmetele kursustele, mis ei nõua osalejatelt midagi muud peale siira huvi. Üks sellistest kursustest tutvustab näiteks lõppriimilisi uuemaid rahvalaule.

Need, kellel sõrmed juba jooksevad ja algelile repertuaar omandatud, on teretulnud lõõtsa- ja viiulilugude kursustele. Samuti on võimalik lähemat tutvust teha parmupilli ja kitarri mängutehnikatega.

Eelkooliealiste lastega peredele sobivad läbi hooaja vältavad pereringid, kus saab laulda, tantsida ja pillimängu kuulata. Koolilastele jagatakse uusi muusikalisi kogemusi laulu- ja mänguringis ning kandleringis. Kõrgkooliharidusest huvitatud noortele on loodud Noore Muusiku Kool (NMK), mis tutvustab õppimisvõimalusi Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemias.

Iga kuu teisel laupäeval kell 11 ootab Annika Mändmaa koos pärimusmuusikust külalisega lapsi ning nende vanemaid Pärimusmuusika Aida hubasesse väikesesse saali, et üheskoos tutvust teha pärimuslike pillide, laulude, tantsude ja mängudega.

Järgmise suve hakul avaneb kergejalgsetel meestel võimalus Tarmo Noormaa, Juhan Suitsu, Silver Sepa ja Gyurka R Fábiáni eestvõttel avastada meeste pärimussoolotantsu müstilist maailma.

Omaette programmid on ettevalmistatud muusika- ja huvikoolide pilliõpetajatele, aga ka üldhariduslike koolide ning lasteaedade õpetajatele. „Selleks, et pärimusmuusikast saaks meie elu igapäevane osa, on vajalik, et õpetajad sellega sina peale saaksid ning julgeksid seda kasutada õppetöö illustreerimiseks. Poleks midagi imelikku, kui näiteks füüsika õpetaja mõnikord tunnis parmupilli haarab ja selle abil mõnda füüsikalist protsessi selgitab," rääkis Joons.

August Pulsti õpistu tegevust toetavad Haridus- ja Teadusministeerium ning Euroopa Sotsiaalfond.