Maitsta said kõik laadalised ja kiitvaid sõnu jagus igalt degusteerijalt.

Müüjad pakkusid head paremat toidukraami. Nii nagu laadal kombeks, saab alati enne ostu mekkida, kas on ikka väärt kaup. Ega ikka taha põrsast kotis osta. Tore on ka tõdeda, et meie mehed oskavad veel head mõdu pruulida. Platsile jagus ka puidumeistreid. Kel soov uut nikerdatud istepinki, kuju, kaussi, kuumaalust või silti hankida, leidis kindlasti sobiva. Veel oli mitmesugust huvitavat käsitööd.

Talvevarudest ei tohiks üheski peres puududa ravimtaimed, mesi ja küüslauk. Neidki sai endale soodsa hinnaga soetada.

Põnevust lisas õnneloos. Eoste ja Valgesoo küla perenaised küpsetasid kuhja hõrgutavaid küpsetisi, mille Kodukoogikohviku perenaine Evelin Kaine välja sättis ja soovijatele kohvi kõrvale pakkus. Tulu läks MTÜle Eoste-Valgesoo. Töötubades sai valmistada liivatrükis kaarti, küünlakaminat ja rütmipilli. Tänud Annika Uibole ja Arnis Alasillale, kes juhendasid huvilisi.

Matkasellid said võimaluse kanuudega jõel sõita või matkata jalgsi Eoste- Otteni metsarajal. Matku viisid läbi Airis Hanson, Diana Sepp ja Taimirovelle Romantsov.

Lapsed said võistelda osavusmängudes. Ükski õige laat ei saa üle ilma oksjonita. Müüki läksid kukk, tšsintšiljad, kassipoeg ja lambatall. Üks osav oksjonipidaja saab ikka kauba õige hinnaga müüdud, ja seda juba Kalle oli!

Laadapäev jõudis märkamatult õhtusse. Võiski alata suvelõpu tähistamine. Tantsuks mängisid ansamblid Anmatino, Elumees ja Eesti Gun. Pidu võttis hoo üles juba esimeste lugudega. Muusika oli tõesti sobiv igale eale ja tantsustiili harrastajale.

Jaanipäeval jäi kõlama, et külaplatsi lavale ei mahu ansamblite tehnika ära ja istumiskohti on juurde vaja. Külavanem Andu Hanson võttis sõnasabast kinni ning suvelõpupeoks oli lava suurem kui varem ja sobivaid laudu-toole hulga enam.

Uut päeva ja kohaletulnud rahvast tervitas külavanem ilutulestikuga. Pidulised keerutasid tantsuplatsil jalga hommikuni. Kogu üritust jäädvustas Sigrid Semm.

Üritus läks igati korda, isegi ilmataat viis vihmapilved mujale. Korraldajatena oleme tänulikud, et Põlvas on palju firmasid ja ettevõtjaid, kes tulevad abipalvetele vastu ning aitasid meie üritust suuremal või väiksemal määral: Aal, Väikelinna baar, Espak, Kasper Autokaubad OÜ, Knopka, Matkajuht OÜ, Linaarus OÜ, Emer-pen OÜ, Põlva TÜ, Music Box, Sale OÜ, Bauhof, Roosmashiin OÜ, Ljudmilla Timina, prk Hanson ja prk Uibo. Järgmisel aastal korraldame suve ärasaatmiseks jälle toreda päeva ja öö takkajärge!