Hea meel on tõdeda, et valla ühe olulisema tuluallika, Toila vallas elavate inimeste füüsilise isiku tulumaksu, laekumine eelarvesse on stabiliseerunud, teisisõnu - langemine peatunud. Võrreldes heade ja optimismist pakatavate aastatega on laekumine vähenenud siiski ligi 4 miljonit krooni, mis kogueelarvest moodustab ligi 10%.

Suuremaid lõppeva aasta ettevõtmisi oli Toila gümnaasiumi renoveerimine. Mahukas töö, mis KOIT programmi ning osaliselt Toila valla eelarvest rahastatud, on suures osas tehtud, erinevalt esialgselt pikemale perioodile kavandatust. Õpetamine-õppimine majas, kus toimetavad remondimehed, püsib müra ja tolm, on olnud kõigile keeruline. Minu siiras tänu kõigile õpetajatele ja koolitöötajatele, kes on pidanud keeruliste oludega leppima; ning õpilastele ja lastevanematele, kes on pidanud taluma mudast koolihoovi ja remondimüra. Eriline tänu koolidirektorile, kelle õlul on kogu renoveerimisprojekti juhtimine. Loodan, et tööde lõppedes on kool meeldiv õpikeskkond ning ühtlasi ka energiasäästlik hoone. Võimalusi peaks selles majas jätkub ka väljapoole õppetööd.

Kindlasti läheb ajalukku lõppenud suvel Vabariigi taasiseseisvumispäeva – Oru Pargi Promenaadi – väärikas tähistamine. Kauni kontserdi andsid Eesti artistid ning tuntud headuses Francis Goya. Meie valla pidu, mis on tänaseks juba rahvusvaheline, on saanud teoks tänu meie headele partneritele, kes seda ette valmistanud ning toetanud rahaliselt. Lisaks ettevõtjatele ning avalikule sektorile toetas seekord Promenaadi Leader-programm.

Rõõmu teeb meie kodanikuühenduste – seltside ja seltsingute – tegevuste laienemine ning uute ühenduste loomine. Uued, noored ühendused, nagu näiteks Konju Maanaiste Selts, on korraldanud vallarahvale palju uusi huvitavaid sündmusi. Mitmed on läbi viinud või algatunud olulisi investeeringuprojekte. Loodame, et viimased ka tegelikkuseks saavad. Vallavalitsuse tänu ning edu kõigile, kes vabaühenduste tööd eest veavad ja töös osalevad!

Soovin Toila valla rahvale rahulikke, kauneid ja lumiseid pühi ning meeldivat aasta lõppu!