Kuusalu vallavalitsus oma 13. juuni 2013 korraldusega väljastas AS-le Raju Nõmmeveski silla rekonstrueerimiseks ehitusloa. Keskkonnaamet on kooskõlastanud silla rekonstrueerimise projekteerimistingimused, lähtudes OLEMASOLEVA silla remondi vajadusest.

Minu poole on pöördunud Nõmmeveski piirkonna ja Joaveski piirkonna elanikud ning koolilaste vedusid korraldav bussifirma OÜ Arla Sõidud, keda teeb murelikuks olukord, et silla remondi käigus on silla laiust oluliselt vähendatud (ligi 80 cm), mis liiklusohutuse ja elanike ohutu liiklemise seisukohalt on lubamatu. Väidetavalt on pöördutud ka vallaametnike (R.Kiis) poole, kuid rahuldavaid selgitusi pole saadud.

Käesolevaga edastan Teile eelnimetatud pöördumise, millele palun anda selgitus, millistel asjaoludel ja kellega kooskõlastatult vähendati remondi käigus silla laiust. Samas palun tagada silla taastamine esialgses laiuses. Kui seda takistavad antud lahenduse puhul metallkonstruktsioonide dimensioonid, siis on võimalik elanike ohutu liiklemise tagamiseks teha kose poole eraldi jalakäijate sild. Palume leida lahendus.

Vastus käesolevale kirjale ja Nõmmeveski piirkonna ning Joaveski piirkonna elanike pöördumisele palun edastada digitaalselt allkirjastatuna: nommeveski@turismiweb.ee ja varner.lootsmann@gmail.com ning kirjalikult aadressil: Nõmmeveski, Väike-Välja talu, Rando Nooska

Lugupidamisega
Värner Lootsmann
Kuusalu vallavolikogu liige