Rae valla arengukavas on esitatud valla aina kasvav vajadus koolikohtade järele ning sellest tulenevalt on kavandatud Lagedi Põhikooli rekonstrueerimine. Rekonstrueerimise projekt on koostatud põhikooli klassikomplektide vajaduse arvestusega ja seda hetkel teostatakse. Rekonstrueerimine viiakse lõpule käesoleva aasta lõpuks. Selle tulemusel lisanduvad hoonesse lasteaiakohad ja sportimisvõimalused.

Puudub igasugune vajadus valla arengukava selles osas muuta. Vallavolikogus ei ole keegi tõstatanud vajadust muuta arengukavas ettenähtud Lagedi Põhikool algkooliks. Valla eelarves on selleks vajalikud vahendid olemas ning tulude plaanipärane laekumine kinnitab seda veelgi.

Lagedi kool jätkab lapsesõbraliku põhikoolina oluliselt paranenud õppetingimustega.

Vallavalitsusel on hea koostöö Lagedi kandi aktiivsete elanikega, kes on kavandanud tegevuskava, kuidas lähitulevikus suurendada Lagedi kooli õpilaste arvu. See annab kindlustunde, et õpilaste arv Lagedi koolis järgnevatel aastatel kasvab.

Tunneme muret sellise väärinfo levitamise pärast, millega püütakse eksitada lapsevanemaid ning sundida neid valima oma lastele mitte kodukandi kooli. Raske on mõista inimesi, kes seades esile oma isiklikud või poliitilised ambitsioonid, levitavad pahatahtlikult kuulujutte, mis taotlevad Lagedi kandi elanike elukvaliteedi halvendamist.

Kinnitame veel kord, et vallavolikogu ja vallavalitsus ei kavanda Lagedi Põhikooli staatuse muutmist ning viivad kooli rekonstrueerimise lõpule kavandatud ajaks.

Palume antud vastusest teavitada Lagedi aleviku ja Lagedi kandi külade elanikke ning avaldada see aleviku- ja külade veebides.

AGU LAIUS
Rae Vallavolikogu esimees

VEIGO GUTMANN
Rae vallavanem