Peale ratsashowd suunduti spordisaali. Ootasid Kundalini jooga Pille Zuppingu juhendamisel, body balance (Jelena Kobjakova), step aeroobika (Kadi Truuleht) ja zumba (Regina Evert-Tammistu). Kui jooga näidistreeningul sai mati peal venitusharjutusi tehtud ja läbi spordihoone katuseakende pilvede rändamist jälgitud, siis tekkis mõte, et miks mitte just niimoodi vahel peale tempokat päeva lõdvestuda.

Body balance, step aeroobika ja zumba andsid võimaluse rütmiliseks ja tempokamaks liikumiseks. Peale selle, et sai füüsilist koormust, olid need trennid ka kaasahaaravad ja lõbusad.

Martin Plaser tutvustas maadluskooli, näidates oma kahe poja abiga põnevaid trikke. Pealtvaatajatele paistsid need kohati tsirkusetrikkidena, kuid tundus, et kaks väikest poissi nautisid seda kõike, hoides lausa imetlusväärselt tasakaalu. Tervisliku puu- ja köögiviljapausi ajal kuulasime Robert Noole ettekannet teemal "Kaalunõustamise salanipid, müüdid ja tegelikkus". Kuulsime palju kasulikke nõuandeid ja saime kinnitust varasematele teadmistele. Muuhulgas rõhutas Robert Nool D-vitamiini tarvitamise vajalikkust, kuna meie kliimas on pimedat aega suhteliselt palju.

Edasi kulges päev üllatusesinejate etteasteid jälgides. Esines eriti vinge breikar, showtantsugrupp Kuusalust ja kõhutantsija. Kerli Puusepa oma loominguliste laulude kuulamine kauni kitarrimuusika saatel viis veidi mõtlikumale lainele.

Esialgselt oli kavas ka folkaeroobika, kuid kuna treeningupäeva ajakava venis esialgselt plaanitust pikemaks ja spordisaali kogunes juba võrkpallureid oma treeningujärge ootama, jäi folkaeroobikaga lähema tutvuse tegemine järgmise aasta rahvaspordipäeva ootama. Kuid ees oli veel vesiaeroobika näidistrenn. Vesiaeroobika sobib tõepoolest igas vanuses ja vormis huvilisele, ka meestele! Tulemuseks on suurepärane enesetunne ja hea üleüldne füüsiline vorm.

Põnevust tekitas, et kõigi osalejate vahel loositi välja Loo ujula 10x kaart, Loo jõusaali 10x kaart, step aeroobika trenni 2 vabapiletit ning 2 kasti Vitamin Well jooki.

Tore, et rahvaspordipäev on saanud meil traditsiooniks. Sellised üritused annavad võimaluse ka uutele Jõelähtme valda elama tulijatele avastada koduvalla sportmisvõimalusi ja nii on kindlasti võimalus leida igaühel oma meelepärane treeninguvorm. Vahva oli veel see, et sain ka ise ürituse õnnestumisele kaasa aidata, mõeldes välja päris meie oma rahvaspordilaulu sõnad. Oli väga eriline tunne seda üheskoos laulda.

Sportides on tunne hea,
sport on popp, sa seda tea,
meie vallarahva seas.
Lööge kampa igas eas!