Festivali idee pärineb eelmisest aastast, mil Haapsalu juubeli ja Valge Daami ajal pälvis laialdast huvi põnevate inimeste majade ja aedade avamine külastamiseks – Jüri Kuuskemaa, Okaste pere, kaunite aedade omanikud jne.

Päev algab kell 10 Haapsalu veetorni ees linnagiidide juurde kogunemisega, sealt suundutakse üheskoos tornmajja ning Suure Trummi ja Harmoonia ausamba poole, külastatakse Ilmar Jõesoo raamatukogu ja kunstnik Hillar Tatari maja ja aeda. Sealt raudteejaama poole liikudes möödutakse kõikidest olulistest raudteega seotud objektidest ja südapäevaks jõutakse raudteemuuseumisse elektriraudtee näituse avamisele.

Kell 11.30 on võimalus Lääne Elu toimetuses kohtuda kirjaniku-ajakirjaniku Ivar Soopani ja legendaarse fotomehe Arvo Tarmulaga. Kohtumist modereerib Avatud Uste idee autor Talis Vare.

Seejärel saab linnagiidide abil ülevaate lossiplatsi ajaloost ning seatakse sammud promenaadi poole, külastatakse käsitööõpetaja Villu Baumanni töötuba, kes on meister pleki kohrutamises, keraamika kuumutamisel, klaasi sulatamises, puidutöödes ja naha mudimises ning jõutakse muusiku-kunstniku-fotograafi-dirigendi-helilooja Erki Meistri ateljeesse Jüri Kuuskemaa maja kõrval, mis on sama vana või vanemgi ning mida ehib uhke mantelkorsten.

Kella 13 ajal on Kuke galeriis oksjon ja kunsti töötoad, Iloni Imedemaal lastele teatrietendus, 13.30 saab aga Centrali galeriis näha suhkrukunsti - suhkrupitsist kaunistuste tegemist ja kogu ilu ka nahka pista. Kella 14-st aga ootab juba Okase muuseum ringkäigule ja krokiid tegema. Kell 13-17 ootavad külastajaid avatud aiad aadressidel Raudtee 18 ja Jalaka 54.

Kell 15 on Linnagaleriis Haapsalu kammerkoori ja Norra Mastrakoreti kontsert, kust ilusa ilmaga suundutakse muusikapiknikule Kreegi ausamba ja muuseumi juurde. Kella 16 ajal aga saab ettekujutuse Ilon Wiklandi lapsepõlvest Haapsalus – külastatakse Ilon Wiklandi lapsepõlvemaja aeda ja Maarja Magdaleena kirikut. Kell 16.30 kutsub keskaja meditsiini ja alkeemiaga tutvust tegema aga juba Haapsalu piiskopilinnus.

Õhtu pakub Agaata butiigis moejoonistusi ja degusteerimist, Müüriääre kohvikus kontserti ja Epp Maria galeriis luuleõhtut veiniga. Kell 18 avab uksed SEE teater tasuta sünnipäevaprogrammiga, mis kestab varaste hommikutundideni.

Kell 22 algab Õhtu-Kalda tänaval asuva Ernst Enno kuju juurest luuletaja 135. sünnipäevale pühendatud romantiline jalutuskäik Ernst Enno jälgedes. Jalutuskäik viib Enno maja juurde ja vanale kalmistule.

Pühapäeval, 6. juunil algab kl 12 Fra Mare eest pärandkultuuri tutvustav rattaretk koos pärnakultuuriuurija Lembitu Taranguga. Retk on jõukohane ka pere pisematele liikmetele. Kavas on mõisnike puukool, Aleksandri ausammas, Peetri tammed, kivisild, tsaariaegne veevärgitrass ja palju muud põnevat.