Jõuluballi idee tõid Puhja kooli 1993. aastal praeguse 35. lennu vilist­lased eesotsas Kätlin Saarelaga (Kasetaluga). Esimese balli perenai­seks oli meie ajalooõpetaja Kersti Aadusoo ja peremeheks tolleaegne abiturient Aivo Purm. Kes oskas siis arvata, et ka kõik järgmised abi­turiendid sellest mõttest vaimustuvad? Aga nii on see kestnud juba 20 aastat, mistõttu sel aastal on põhjust tähistada juubeliballi. Saan oma 19-aastase ballikülastaja ja ka mõne balli korraldaja kogemu­se põhjal kinnitada, et iga Puhja Gümnaasiumi jõuluball on olnud eriline. Igal ballil on oma moto ja oma korraldajate „nägu". Aastate­ga on jõuluball kasvanud järjest suurejoonelisemaks ning sellest on kujunenud kogu valda ja selle ümbruskonda puudutav kultuurielu sündmus. Õpilased saavad seoses ürituse korraldamisega hindama­tu hulga eluks vajalikke meeskonnatöö- ja organiseerimiskogemusi, arendavad oma suhtlemisoskust, kultuurialast silmaringi ja ilumeelt. Igal aastal saab ball teoks tänu lahketele toetajatele nii kodukandist kui ka kaugemalt. Suur tänu kõigile, kes seda traditsiooni elus aitavad hoida!

Puhja Gümnaasiumi 20. juubeliball kannab pealkirja „Sest maa peal on paradiis..."

Abiturientide poolt korraldatav jõuluball ei ole mõeldud pelgalt õpi­lastele, õpetajatele, lapsevanematele ja vilistlastele. Ootame ballile uudistama ka Puhja valla ja miks mitte ka kaugema kandi rahvast. Tulge ja saage osa meie kooli ilusast traditsioonist!

15. detsembril on Puhja Seltsimaja uksed kõikidele ballihuvilistele avatud. Ilus üritus ootab avastamist. Nagu öeldud, järjekorranumbrilt juba kahekümnes!