Kauri tänava mahajäetud moega hallid ridaelamuboksid risustasid piirkonna elanike vaadet mitmeid aastaid. Kole oli, aga lisaks ka ebaturvaline. Ega hoiatavad sildid ju kedagi ei peata, ikka sattus sinna kolama uudishimulikke võõraid. 2006.aastal alustas seal osaühing Artig KV hooga ehitamist, siis jõud rauges, mõne aasta pärast vahetas arendusprojekt pankrotihalduri kaudu omanikku, aga asi paremaks ei läinud, kuni 2014. aastal ostis poolelioleva projekti Ramm Ehitus.

Tõsi, olemasolevatel majakarpidel suurt tulevikku ei nähtud. „Turg on sellest asjast saadik muutunud. Toonane ehituspraktika ei vasta enam tänapäevastele energiasäästu nõuetele ja klientide ootustele. Sellest sündis ka otsus olemasolev maha lammutada ja täitsa nullist uued peale ehitada,“ selgitab Ramm Ehituse arendusprojektide juht Erki Michelson.

Senise kolme 6-boksilise ridaelamumaja asemele rajatakse kuus maja kokku 23 boksiga. Majade fassaadid keerati päikese poole, välditi liigset liigendatust, mis aitab kaasa küttekulude säästule, majakarbid ise tulevad ka pisemad, mistõttu jooksvad kulud hakkavad olema üsna soodsad. Iga boksi juurde kuulub ka haljasala, mõnel suurem, mõnel väiksem, välja ehitatakse ka üks uus majadevaheline sisetänav ning haljastus. Projekt eeldab ka uue täiendava kergtee väljaehitamist, mis ühendaks omavahel Kauri tee ja Kraavi tee.

Praegu on lõppjärgus trasside ehitus, kui ilm on soosiv, algab ka ehitustegevus üsna uue aasta alguses. Arendaja prognoos on valmis saada sügiseks vähemalt kaks maja kuuest ja müügipotentsiaali osas ollakse optimistlikud. „Hinnaklass kujuneb sarnaseks Tallinna kesklinna kolmetoaliste korterite hinnaga. Kauri tee uue neljatoalise ja kahekorruselise ridamaja saab kätte aga alates 165 000 eurost,“ ütleb Michelson.