Ettekantud kava kommenteerides rääkis dirigent, et on lugusid valinud temaatiliselt. „Möödunud aastal oli selliseks teemaks inglise ilmalik renessansimuusika, sellel aastal hilis-renessansi ja varabaroki vaimulik muusika. Vanamuusika on kõlaliselt huvitav, kavas on seda erinevatelt maadelt ja koolkondadelt. Selliseid helitöid on hea väikese koosseisuga esitada. Lastel on kasulik niisugust muusikat mängida. Samuti oli tore pakkuda kuulajale midagi uut, avardada tema silmaringi," valgustas dirigent valiku tagamaid.

Õnnestunud kontserdi järel esitles Cantus oma esimest CD-plaati. Sellel kõlab prantsuse helilooja Charles Gounod' teos „Missa solemnis" Urmas Lattikase seades. Lisaks koorile teevad kaasa Helen Lokuta, Mati Turi ja Uku Joller, U. Lattikase ansambel ja Tallinna Kammerorkester, dirigeerib Vahur Soonberg. Kui tavaliselt esitavad missasid keelpilliorkestrid, siis Lattikas tõi helitöösse ka rockansambli. Plaadi voldikust võib lugeda, et selles teoses on nii „õrnakõlalisust, kui ka massiivset ning võimast koori ja orkestrikõla". Urmas Lattikas on võrrelnud oma tegevust tõlkimisega: ta on seadnud sajandivanuse romantilise orkestrikõla tänapäevaste väljendusvahendite keelde. „See on džässiliku puudutusega klassikaline muusika. Teose seade on omapärane, sellist muusikat iga päev ei kuule," iseloomustas arranžeeringut Vahur Soonberg.

Pärast niisugust suurt tööd võib Cantus rahuliku südamega suvepuhkusele minna. Koguma jõudu ja inspiratsiooni, sest avastamist ootab veel palju põnevat muusikat.