Olid vaimustunud meie tegemistest nii majas sees kui ka väljas (lasteaialaste õuesolemine ei ole neile tavapärane) ning heledapäistest, rõõmsatest ja säravasilmsetest lastest, nimetades neid suisa ingliteks.

Kogu kooliperega toimus ühistund, kus külalised tutvustasid oma maad ja koole. Lapsed olid haaratud esitlejatest ja nende ett ekannetest. Igaüks sai proovida ka oma keeleoskust.

Ülevaate saamiseks vallavalitsuse tegemistest külastasime Kose vallamaja, kus meid võtt is vastu abivallavanem Merle Pussak.

Koostöö mitmel alal

Eestis viibimise ajal toimusid töökoosolekud, kus tehti tagasivaade esimesele tööaastale ja planeeriti teise tööaasta tegevusi, arutati kodulehega seotud küsimusi. Kreeka kool oli kokku pannud CDd ja DVDd partnermaade rahvalaulude ja -tantsudega, Rumeenia kool tõi ühes kõigi osalejariikide poolt koostatud retseptiraamatu.

Teisel tööaastal on kavas koostada kalender, mis sisaldab iga partneri rahvakalendritähtpäevi ning muinasjutt ude kogumik.

16. oktoobri õhtul toimus Kose-Uuemõisa külakeskuses kooli sügispidu, esinesid nii lapsed kui lapsevanemad. Peo teemaks oli "Kalevipoja" 16. lugulaul "Teekond maailma otsa".

Tagasiside etendusele oli suurepärane.

Päikselised külalised

17. oktoobril saime Tammiku kunstikeskuses kätt proovida keraamika õpitoas.

Savitööd said huvitavad ning peegeldasid iga rahvuse erilisust ja temperamenti. 18. ja 19. oktoobril tutvuti meie pealinna vaatamisväärsustega.

Ilmataat näitas nelja päeva jooksul Eesti sügist väga mitmekülgselt - oli nii päikest, tuult, vihma kui ka lörtsi.

Samas ei tundunudki karge sügis neil päevil nii karm koos temperamentsete lõunamaalastega - külalised täitsid oma soojusega kõigi meie õpetajate akud.

Projektipartnerid olid üllatunud, et nii väike kool suutis vastu võtt a 21 külalist ja teha nende Eestis veedetud aja meeldejäävaks. See kõik oli võimalik tänu meie toredatele töötajatele ja õpilastele, kes kõik andsid oma panuse kokkusaamise õnnestumisele. Jääme ootama uusi kohtumisi meie südantsoojendavate partneritega.