Eesti õpilased ööbisid peredes. Pererahvas oli nii poistel kui ka tüdrukutel türgi päritolu ja eestlased said osa türgi külalislahkusest ja erinevast elukorraldusest. Kõik kiitsid lahket pererahvast.

Üritused toimusid koos Rumeenia Comeniusprojektiga tegelevate õpetajate ja õpilastega, koos käidi vaatamas Berliini kesklinna vaatamisväärsusi.

Kuna projekti läbivaks teemaks on sool, siis käidi koos Halle Saales, kus asub üks Saksamaa soolamuuseumitest. Halle muuseumis tutvustati soolatootmise tehnoloogiat ja ajalugu koos Halle linna ajalooga.

Halle linn asub Saale jõe ääres. Reis toimus pühapäeval ja reisijad olid üllatunud, et Saksamaal on enamus poode pühapäeval suletud ja inimesed veedavad puhkepäeval aega peredega parkides ja kohvikutes. Kirikud olid avatud ja õpilastel õnnestus ronida Halle linna kuulsa nelja torniga kiriku tippu, kust avanes kaunis vaade kevadisele Hallele.

Kuna ilm oli suviselt soe, kohtas sel päeval palju jalgrattureid. Välikohvikutes oli palju koeri külastajatega kaasas ning keegi ei pannud seda pahaks. Saale jõe ääres tegutsesid ka koprad ja saarmad ja nad ei pööranud arvukatele uudistajatele mingit tähelepanu.

Õpilastele avaldasid muljet Berliini suured kaubanduskeskused. Ühes neist õnnestus näha hiiglaslikku klaasist veekella, mis ulatus läbi mitme korruse.

Muljet avaldas ka mitmekesine linnaliiklus koos erinevat sorti „Bahnidega". Poiste silma paitasid aga edevad saksa luksusautod. Kummaline oli aga näha kõikjal Berliinis vohavat graffitit, kuigi seegi on üks paljudest Berliini sümbolitest.

Kui saabus õhtu enne kojusõitu, siis tunnistasid nii poisid kui ka tüdrukud, et tegelikult oleks reis võinud pikemgi olla, sest oleks tahtnud kauem nautida sooja kevadist Saksamaad ja selle vaatamisväärsusi.