Saalitäis pisut nihelevaid I ja II klassi õpilasi jäid tähelepanelikult kuulama, kui Contra luges ette oma luuletusi ja said enamasti aru ka murdekeelsetest.

Meeleolu muutus õige lustlikuks, kui Contra kandis ette võrukeelsed värsid taluloomadest, küsides iga salmi lõpus, mis häält kõnealune loom teeb - ja saal vastas. Kui aga õpetaja Ave Sinikas palus tal kohapeal kirjutada mõned read teemal „Emakeelepäev Märjamaal", siis jäid lapsed loomeprotsessi ajaks väga vaikseks. Mõne minuti pärast oligi salmike valmis, mille autor ka järgmistel kohtumistel ette luges.

Küsiti, kuidas valmib luuletus? „Vahel kõnnin ringi ja sel ajal ta tulebki. Luuletusi on tore kirjutada, kuigi alati pole see lihtne. Luuletamine on nagu sport: jalgpallis üritad jõuda väravani või teha ilusa pealelöögi, ka luuletuses tahad saavutada võimalikult paremat tulemust," vastas Contra.

Tunni lõpus esitas Contra tuntud loo naeri väljasikutamisest, ikka murdes, aga pealekauba veel räppides. See oli laste meelest õige naljakas ja üheskoos lauldi see lugu kiirkõnes veel kord läbi. Siis oli võimalus küsida autogramme ja õpetajad ostsid Contra raamatuid.

Raamatukogu saali seintel olid pildid, mis klassijuhataja Tiina Tanseri palus oma IIc klassi õpilastel Contra luuletuste põhjal joonistada, igaühel juures ka selle aluseks olev tekst. See töö ajendas lapsi veel rohkem süvenema Contra luuletustesse.

Luuletaja Contra rääkis, et emakeelenädala eel ja ajal on tal mitmel aastal olnud arvukalt kohtumisi. Tema stiil on tulla rahva ette ja lasta kohtumisel vabalt kulgeda.

Algklassiõpetajad lugesid juba aegsasti enne kohtumist õpetajate toas vahetundide ajal üksteisele Contra luuletusi ette ja lustisid neid kuulates. Pärast kohtumist laenutati senisest veel hoogsamalt ka Contra raamatuid. „Järgmiseks soovime külla kutsuda kunstnik Navitrolla - siis on Võrumaa tuntud loojad meie ees käinud," rääkis õpetaja Tiina Tanseri. (Selgituseks: läinud sügisel kohtusid Märjamaa lugejatega nii Contra kui Lauri Sommer.)

Emakeelepäevaga seoses oli IIIa klassi juhatajal Leili Mikkusel ettelugemise mõte ja juba otsiti sobivaid kohti raamatutest.

Parasjagu olid aga lastel valmis saanud loovtööd teemal „Mõtteid tulevikust" ja kuna need olid nii huvitavad, otsustas õpetaja ettelugemiseks kasutada laste oma kirjutisi. Ta valis välja kaheksa õpilast, kes lugesid oma töö ette 11 a ja b klassile.

„Õpilaste nägudelt märkasin, et rahulolu oli vastastikune. Lapsed kirjutasid kodust, perest, oma hobidest, haridusest. Südame tegi eriti soojaks, et mitmed märkisid oma tulevase elukohana ikka Eestit," ütles õpetaja Mikkus.