Meeste põhiturniiril on enamus võistkondadel jäänud pidamata viimane mängudevoor, seega turniiritabeli seisus ei ole veel midagi kindlat.

Turniirisüsteem näeb ette, et kaheksast põhiturniiri alustanud võistkonnast kaks parimat pääsevad otse Credit24 Rahvaliiga finaalturniirile, mis toimub 27. aprillil Haapsalus, Wiedemanni Spordihoones. Põhiturniiril 3-6. koha saanud võistkonnad selgitavad omavahel veel kaks tiimi, kes pääsevad finaali.

Kuu aega tagasi tundus, et Läätsed.com meeskond jalutab rahulikult finaalturniirile. Ootamatu kaotusega VK Tefale tegid nad oma edasipääsu võimalused finaalturniirile aga oluliselt keerulisemaks. Vaid voor enne põhiturniiri lõppu, on koguni kolmel meeskonnal pea võrdne võimalus pääseda finaalturniirile. Nendeks on 14 punktiga põhiturniiri liidriks kerkinud VK Tõusev, hetkel 13 punktiga teisel kohal olev Läätsed.com ning 12 punktiga kolmandat kohta hoidev Neemeco/Taco Express.

Samuti nagu ei ole selge kaks parimat võistkonda, pole kaugeltki kindel, kes on need kaks võistkonda, kes langevad pärast põhiturniiri konkurentsist välja. Nn „kuumas tsoonis" on hetkel kolme punktiga SC Tempo ja nelja punktiga meeskond Tartu Vald. Kuid samas on nendel võistkondadel jäänud mängida üks või kaks mänguvooru rohkem kui teistel. Seega Meeste A-tugevusgrupis on kõik alles lahtine.

Naiste A-tugevusgrupi põhiturniiril on jäänud mängida veel ainult üks kohtumine - Sparta ja EMÜ võistkondade vahel. See mäng selgitab millised võistkonnad lähevad omavahel kokku veerandfinaalides. Kaks paremat naiskonda, Ülenurme ja TTÜ Dynamo/Särtsakad on finaalturniirile koha juba kindlustanud. Eelmise hooaja parim rahvaliiga naiskond Ülenurme näitas ka sel aastal  põhiturniiril väga head vormi ja loovutas vastastele punkte ainul korra, 2:3 kaotus mängus Sparta naiskonnale. Ülejäänud mängudes suudeti kõik vastased kindlalt üle mängida. Seetõttu saavad nad finaalturniirile ka parima asetuse. Põhiturniiri teisena pääseb edasi TTÜ Dynamo/Särtsakad naiskond, kes pidi samuti vaid korra kaotusekibedust tundma, kui jäädi kindlalt alla just põhiturniiri võitnud Ülenurme naiskonnale.  Naistest arvestuses langes kahjuks konkurentsist välja Audru võistkond.

B-tugevusgrupp

Harjumaa, Tallinn

Meeste B-tugevusgrupis on põhiturniirid lõppenud ning selgeks on saanud kõik play-off paarid.

Vastavalt põhiturniiri põhjal saadud asetusele ja fortuunale lähevad Põhja regiooni play-offis  vastamisi järgmised meeskonnad: Valts vs FK Keskus; Saue/Aruküla PMK võitja vs KH Energia Konsult; C-Connect vs Vanglateenistus ning Retro II vs Keila VK/Revalstone.

Play-offi esimese ringi võitjad lähevad vastamisi juba teiste regioonide võitjatega, kus selgitatakse välja neli parimat meeskonda, kes pääsevad Credit24 Rahvaliiga finaalturniirile. 

Naised:
Sarnaselt meestega on ka naiste Põhja regiooni parimad naiskonnad selgunud ja asunud omavahel play-off mänge pidama. Vastavalt põhiturniiril saadud tulemustele lähevad omavahel vastamisi tiimid: VK Täht vs SC Tempo; Kiili SK vs VK Kramp N1; VK Retro vs Neemeco ja Keila VK vs Serveri naiskonnad.

Lõuna regioon

Mehed:
Lõuna regioonis on endale põhimõtteliselt edasipääsu Credit24 Rahvaliiga veerandfinaalidesse kindlustanud Eesti Pagari võistkond. Siiani on nad kõik vastased kindlalt alistanud ja teeninud seitsme mänguvooruga maksimaalsed 21 punkti. Eesti Pagari meeskonnale järgnevad 14 punktiga võistkond Varumehed ja 13 punktiga Rannu.   

Naised:
Naiste Lõuna regioonis on tabeliseis samuti enam vähem välja kujunenud. Põhiturniiri esikoha on  endale kindlustanud 19 punktiga Võru valla naiskond. Teise edasipääseja koha eest on võistlustules veel Haaslava ja Otepää naiskonnad. Haaslava naiskond on küll 15 punktiga hetkel teist kohta kindlalt endale võtmas, kuid teoreetiline võimalus on veel ka Otepää naiskonnal neist mööduda.

Ida Regioon

Ida regiooni meeskondadel on jäänud mängida veel kaks viimast vooru. Liider on selles alagrupis 15 punktiga Narva Elektrijaamade spordiklubi. Talle järgnevad üheksa punktiga Põhjaranna VK/SK Energia Narva meeskond ja Krabuli meeskond. Ida regiooni võtjameeskond pääseb edasi rahvaliiga veerandfinaalidesse.  

Ida regiooni naiskondadest tagasid omale edasipääsu play-offi Narva SK/Galla VK, Narva SVK, Rakvare SK ja Kunda Nordic Tsemendi naiskonnad. Omavahel risti läbi mängides selgitavad nad kaks parimat edasipääsejat Credit24 Rahvaliiga veerandfinaalidesse, kus minnakse kokku juba Lõuna regiooni kahe parima naiskonnaga.    

Edela regioon

Mehed:
Edela regioon on endiselt väga tasavägine. Turniiritabelit juhib 17 punktiga VK Tervis. Tema kannul püsivad Tarvastu meeskond 15 punktiga ja Sauga meeskond 13 punktiga. Edela regiooni võitja pääseb edasi rahvaliiga veerandfinaali.

Lääne regioon

Meeste arvestuses on Lääne regiooni võitja Palivere SK meeskond. Viimane ootab endale vastast Muhu MV finaalist, et selgitada võistkond, kes pääseb edasi Credit24 Rahvaliiga veerandfinaali.

Naised:
Kaks viie naiskonnalist alagruppi Lääne regioonis on oma alagrupimängudega juba lõpetanud. Vastavalt tulemustele lähevad  play-offi esimeses ringis omavahel vastamisi Paide VK vs OÜ Hiiu Teed ning Sauga vs Saarepeedi naiskonnad. Mängude võitjad saavad edasi veerandfinaali, kus nad selgitavad omavahel välja rahvaliiga finaalturniirile pääsejad.    

C-tugevusgrupp

C-tugevusgrupi põhiturniiride mängud on lõppenud ning parimad võistkonnad on pääsenud edasi võistlema järgmisesse vooru.

Põhja regioon

Mehed:
A grupis on mängitud kõik alagrupimängud. Edasi vahegruppi pääsesid sealt võistkonnad KB Auto II, Keila VK1 ja Eesti Panga Spordiklubi.   

B grupist kindlustas endale 14 punktiga edasipääsu võistkond "M". Teisena pääses alagruppi 11 punktiga võistkond Wilsons 2 ning kolmandana sai edasi meeskond Kloogaranna.

C grupist pääsesid edasi meeskonnad WikiWorld, Keila VK 2 ja All In.

D Alagrupis kindlustasid endale edasipääsu vahegruppi võistkonnad Selver Tallinn 3, EVF-2 ja Keila Nafta.

Meeste Põhja regioonis moodustati neli kolmeliikmelist vahegruppi, mille võitjad saavad edasi võidelda pääsu eest Credit24 Rahvaliiga finaalturniirile.

Naised:
Põhja regiooni naiskondade arvestuses on edasipääsu veerandfinaali taganud omale VK Andekad, Kiili 3, Adduco ja Selver Tallinn 2 naiskonnad. Mõlema võistluspaari võitjad pääsevad edasi Credit24 Rahvaliiga finaalturniirile.

Lõuna regioon

Naised:
Sarnaselt Põhja regiooni naiskondadele on ka Lõuna regiooni naiskonnad oma mängud põhiturniiril lõpetanud ning asunud võistlema Credit24 Rahvaliiga finaalturniiri koha eest.

Esimene finaalturniirile pääseja, kes oma play-Off vastase alistas, oli Abja/Halliste võistkond, kes 3:1 tulemusega lõppenud mängus alistas Konguta naiskonna. Teise poolfinalisti selgitavad omavahel Räpina SK ja Lähte 1 naiskonnad.

Ida ja Lõuna regiooni mehed

Meeste arvestuses pääsesid alagrupiturniirilt edasi play-offi Laekvere ja JKHK VK meeskonnad, kes lähevad omavahel kokku Lõuna regiooni kahe esimese võistkonnaga, kelleks on SK Roosu ja Tartu Spordiselt Kalev. Neljast meeskonnast parim pääseb Credit24 Rahvaliiga finaalturniirile.

Lääne ja Lõuna regioon mehed

Mehed:
Lääne Regiooni alagrupp on lõpetatud. Edasipääsu play-off ringi kindlustasid endale meeskonnad Guwalda ja Leisi KK. Mõlemad teenisid tabelisse võrdselt 6 punkti. Otsustavaks sai sel korral võidetud ja kaotatud geimide suhe.

Lääne regiooni mehed võtavad järgmiseks mõõtu Harju-Rapla regiooni kahe parema meeskonnaga  - Rae Võrgutajad ja Käru meeskonnad. Neljast võistkonnast parim pääseb Rahvaliiga finaalturniirile. 

2012/2013 hooaja mängudel saab silma peal hoida Credit24 Rahvaliiga Facebooki lehel. Lisainformatsiooni Credi24 Rahvaliiga kohta leiab Eesti Võrkpalli Liidu kodulehe aadressilt http://evf.ee/ või kirjutades informatsiooni saamiseks e-posti aadressile rahvaliiga@evf.ee.

Jaga Matsu!