Mis puudutab president Toomas Hendrik Ilvese kriitikat peibutuspartide kasutamise osas, leiab Raid, et teoorias on presidendil õigus, kuid praktikas see ei toimi.

"Praktiline elu on selline, et meil istub üks hull võimul, kes okupeerinud Tallinna ehk kolmandiku Eestist ja seda mittekodanike abiga. Kandideerin kohalikel valimistel, et sellest lahti saada, mulle tundub, et Lasnamäel on antud Keskerakonnale loobumisvõit," põhjendas Nõmmelt pärit Raid.

"Kui sellel puhvetil siis on mõistus peas, siis tuleb teha seadusemuudatus, mis lubab seda, et kohalike omavalitsuste töös tohib osaleda riigikogu liige. Nii tooksid saadikud kohalikud probleemid ka riigikogu saali ja probleemid lahendataks kiiremini," on Raid veendunud.

Raid usub, et pärast 20. oktoobril toimuvaid valimisi võib Tallinnas jätkuda Keskerakonna ainuvõim. "Üritasin rohelistele ja Vabale Tallinna kodanikule selgeks teha, et nad läheksid ühe nimekirjaga, sest kui nad sisse ei saa, saab Keskerakond suurema osa nende häältest. Iseasi on, milline koalitsioon suudetakse tekitada ja kui kiiresti pärast tülli minnakse," ütles Raid.

President Toomas Hendrik Ilves kurjustas riigikogu uue tööaasta avaistungil peibutuspartidena esinevate riigikogu liikmete ja ministritega, kes vaatamata oma kandidaadi ülesseadmisele ei plaani kohalikku omavalitsusse tööle minna.

Riigipea taunis kohalike omavalitsuse valimise kampaaniat, milles kandidaatidena osalevad ka paljud riigikogu liikmed ja mitmed ministrid, kuigi mõnigi neist ei plaani sinna tööle minna.

"Reklaam, millest on teada, et kandidaat valituks saades oma kohta vastu ei võta, viib otse meie erakondliku süsteemi diskrediteerimisele. See on silmakirjalik ja võõrandav. See põhjustab suhtumist, mida kuuleme ja loeme meediast päevast päeva. Te ju kõik teate, et nii on," ütles president Ilves.

"Olge oma valijate vastu ausad. On kaks võimalust. Riigikogu võib taastada liikmete õiguse osaleda kohalikes volikogudes. Sel juhul tuleb põhjalikult läbi vaielda sellise olukorra põhiseaduspärasus, ent sedagi ei maksa karta. Teine võimalus on täita kehtiva seaduse eesmärke. Sel juhul olgu linna- ja vallavolikogud kohalike liidrite päralt. Ja siis tuleks ka just neid valimisvõitluses esile tõsta."