2010. aasta aprillis võitis Laagri Kultuurikeskuses tegutsev eakate ansambel Pihlamari oma vanusegrupis “Veskitammi Lauluratta” konkursil esikoha. Sama aasta mais tähistas ansambel oma tegutsemise 10-ndat aastapäeva kontserdiga, kutsudes kuulama-vaatama endised osalejad, sugulased, tuttavad, lauluhuvilised.

Osalemine suures show´s

7. juunil 2010. aastal esietendus Kanuti Gildi Saalis omapärane tantsulavastus, kus osalejateks Grigori Švets, Ülle Toming ja ansambel Pihlamari. 73-aastane Paide mees Grigori tantsis oma naise Aimega koos aastakümneid. 2008. aasta detsembris Aime suri. Kui tema surmast oli möödas 40 päeva, hakkas Grigori nukku ehitama. Ta pani elusuurusele nukule selga kadunud naise riided ja läks tantsima. Käesoleva aasta mais kohtus ta tantsupedagoog Ülle Tomingaga. Kohtumisest sündis mõte luua ühine tantsuetendus ja nii sündiski viimasel ajal meedias küllalti palju kajastamist leidnud etendus - „Saime kokku Solenzaras“. Tõsi küll, tähelepanu on pälvinud eelkõige Vahur Laiapea samanimeline dokumentaalfilm, mille esietendus toimus 7. septembril Von Krahli Teatris. Film sisaldab endas katkeid ka samanimelisest lavastusest ja selle etendamisele eelnevast proovistki.

Filmi esietendusel viibinud Pihlamarja liikmed olid väga rahul sellega, et nad nii huvitavas dokumentaalfilmis osalised olla said.

Tänapäeva publikut on raske millegagi üllatada. Ehk on musikaalse kõrvaga kuulajale meeldivaks üllatuseks olnud see, et Pihlamarja naiste hääled nii hästi kõlavad, repertuaarivalik maitsekas ja kohane ning suhtumine laulutekstidesse lugupidav. Kindlasti on siin oma suur osa olnud öelda ansambli juhil Tiina Selkel.

Kuidas edasi? Sügisega algas uus hooaeg ja loomulikult on Pihlamarjal loomingulised plaanid juba tehtud ning esimesed lauluproovidki toimunud. Iseenesest mõista on planeeritud ka esinemisi. Kuulajaidvaatajaid on senini jagunud. Nii, et kohtumiseni!