Edasi tutvustas valla kultuurijuht Silja Vijar uhket vaatamisväärsust - Euroopa Liidu raha toel renoveeritud vana veetorni, mis on peaaegu sama vahva kui Tallinna teletorn. Tornis on kunsti- ja fotonäitus ning trepist üles ronides mängib muusika. Jaaniraotu turismitalus võtsid meid vastu lahke perenaine ja väike karvase lakaga poni, kes saatis meid truult kogu ringkäigu vältel.

Ta nuusutas lootusrikkalt läbi kõik meie taskud ja kotid, kuid paraku olime tema rõõmustamiseks täiesti ette valmistamata. Jaaniraotul on loomaaed. Mitte küll nii suur kui Tallinnas, aga peaaegu sama huvitav küll. Kaunis loodus, palju veesilmi ning palju looma- ja linnuliike.

Kõige krooniks papagoid, kes ei pidanud paljuks kõiki külalisi viisakalt tervitada ja sõbraliku tšauga ära saata.

Imekena sügisilm kaunistas päeva. Tee äärde jäid kirjulehelised metsad. Osale sõitjatest oli esimene kord tuttavaks saada ka Kääpa kooli, hooldekodu ja Pikakannu kooliga, millest nüüdseks on saanud maakonna esimene erakool.

Oleme pikkade aastate vältel otsinud variante, kuidas eakate päeva sisukalt ja huvitavalt tähistada. Tundub, et koos naabervaldadega oleme leidnud õige tee. Mida arvatakse? Millise vallaga võiks koostööd teha, kui kätte jõuab aasta 2013? Mõelge ja andke teada!