“Tallinna Teletorn on alates selle ehitamisest olnud pealinna üks sümboleid,” selgitas SA Tallinna Teletorni juhataja Riina Roosipuu. “Visuaalse vormi ja mastaapsuse tõttu paistab Teletorn linnapildis silma, kõrgudes üle hoonete piiri. Algusaegadest peale on Teletorn olnud armastatud külastusobjekt nii välis- kui siseturistidele, meelitades unustamatu linnavaate ja maapinnalt kõrgusesse tõusmise võimalusega.”

„EASi toel saame me tuleohutusnõuetele mittevastavuse tõttu 2007. aastal suletud Teletorni taas külastajatele avada,“ sõnas Riina Roosipuu. „Teletorni avamine külastajatele eeldab ulatuslikku ehitustehnilist rekonstrueerimist ning ümberkorraldusi nii sisulise kontseptsiooni kui turunduse osas, et panna ta taas toimima turismiobjektina.“

Teletorni toetatakse Siseministeeriumi ja EASi poolt rakendatava riikliku tähtsusega kultuuri- ja turismiobjektide väljaarendamise meetmest, mida kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond. Projekti 102,8 miljoni kroonisest kogueelarvest moodustab sihtasutuse omafinantseering 16,2 miljonit ja Euroopa Liidu tõukefondidest saadav summa 86,6 miljonit krooni.

75,1 miljonit eelarvest kasutatakse torni rekonstrueerimistöödele, et uuendada nii torni sise- kui välisilmet ning tagada vastavus kaasaegsetele ohutusnormidele. Ülejäänud summa kulub ekspositsiooni väljatöötamisele, sisustuse soetamisele, turundusliku kontseptsiooni loomisele, organisatsiooni ülesehitamise ja muule seonduvale.

Tallinna Teletorn (www.teletorn. ee) on ringhäälingu saadete edastamiseks ehitatud hoone, mis asub Tallinnas Pirita linnaosas. Teletorn on kõrgeim ehitis Tallinnas ja kogu Eestis – torni kõrgus on 314 meetrit. Sihtasutuse Tallinna Teletorn eesmärk on kvaliteetsete turismi-, kultuuri- ja vaba aja teenuste pakkumine Tallinna Teletornis ning Teletorni turundamine rahvusvahelise vaatamisväärsuse ja elamusturismi sihtkohana.

Teletorni uuenduskuuri kulgu saab jälgida veebilehelt www.teletorn.ee