Mullu suvel tundus juba üsna kindel olevat, et keskus peatselt taasavatakse − uue operaatorihanke võitjaks tunnistati AS Ragn-Sells.
Lepingu sõlmimiseni paraku ei jõutudki: pärast korduvat ajapikenduse andmist otsustas keskkonnaagentuur hanke nendega lõpetada.

Keskkonnaagentuuri asedirektor tugiteenuste alal Madis Helm ütles, et Ekoservis Teenustel puudus kogemus ohtlike jäätmete käitluses, mistõttu järgmise hanke juures sai see punkt väga oluliseks täienduseks.

Riigikogu keskkonnakomisjoni esimees Rainer Vakra on välja pakkunud, et Vaivara OJKK tuleks anda hallata ja opereerida riiklikule aktsiaseltsile. Madis Helmi sõnul ei ole riigi osalusega ettevõtete osalemine keskuse haldamise ja opereerimise hankel välistatud.

Helmi sõnul on enamik Eesti ettevõtjaid, kelle tootmise või muu majandustegevuse tulemusena tekivad ohtlikud jäätmed, leidnud nende üleandmiseks teisi lahendusi ja võimalusi. “Eestis teist seesugust ladestuspaika ei ole, kuid Euroopas on ohtlike jäätmete käitlejaid ja ladestajaid piisavalt,” ütles ta.

Loe Pikemalt Põhjarannikust.