Pärast lõunat Iisaku Gümnaasiumi sööklas ja põgusat muuseumikülastust kohtusime RMK retkejuhtide Aime ja Udo Oolega ning matkasime Kotka matkaraja maismaaluidetel ning nautisime kauneid nõmme- ja palumännikuid, mis vaheldusid luidetevaheliste soostunud aladega. Mustikaid ja pohli sai nii põske kui korvi, lisaks veel kukeseenigi. Mitte igas Eestimaa paigas ei ole nii toredaid marja- ja seenemetsi ja mitte alati ei satu õpetajad metsa retkejuhtidega, kes metsast kõike teavad.

Iisaku ja tema ümbrus on vaimustanud paljusid inimesi ja vaimustatud olid ka bioloogiaõpetajad nii Tartust kui Võrust, nii Pärnust kui Hiiust ja kõigist teistest Eestimaa paikadest.

Suvekoolis osalejate siiras tänu kuulub Iisaku muuseumi töötajatele Annele ja Liivile, Judith Kulverele, sööklajuhatajale Ainole, RMK-st Aunele ning reikejuhtidele Aimele ja Udole.

Suvekoolis kogetu viime oma õpilasteni ning paljud meist jõuavad koos õpilastega tulevikus kindlasti ka Iisakusse.

Õhtul Alujoa Puhkekeskuses oli meil väga meeleolukas kohtumine Iisaku Gümnaasiumi bioloogiaõpetaja Aili Reimaniga, kes rääkis sellest, kuidas lõimida loodus- ja loovusaineid. Tänud Iisaku kolleegile! Suvepäevade põhjalikum ülevaade koos fotodega on septembrist Eesti Bioloogiaõpetajate Ühingu kodulehel www.ebu.ee

Suvekooli toetasid Innove ja Euroopa Liidu Euroopa Sotsiaalfond.