Siiski väärib suuremat kiitust ja paneb mu südame kiiremalt põksuma Tartu lähedal iseseisvalt tegutsev jalgpalliarmastajatest koosnev ning ilusat mängu näitav FC Elva. Lõppenud hooajal kolmanda liiga lõunatsooni võiduga endale uueks aastaks edasipääsu teise liigasse taganud võistkond koosneb ainult kohalikest palluritest. Neist kaks, Kaarel Tani ja Jürgen Kuresoo, on jõudnud ka pallida Meistrliigas, kuid leidnud tee tagasi kodulinna.
FC Elva klubi (Foto: Diana Jesin)

FC Elva, Foto: Diana Jesin.

Meeskonnal järelkasvuga probleeme pole, sest Elva eestvedaja Marek Naaris on südameasjaks võtnud pakkuda Lõuna-Eesti noortele võimalust mängida jalgpalli ja areneda kogenud treenerite käe all. 2011. aastal osales Elva Eesti noorte meistrivõistlustel seitsme meeskonnaga ning väljaku äärest on staadionile treenima saadud ka terve võistkonnatäis tüdrukuid.

FC Elva toimib täisväärtusliku jalgpalliklubina, sest korraldatakse erinevaid turniire nii noortele kui täiskasvanutele, osaletakse Eesti Jalgpalli Liidu üritustel, korraldatakse fännireise koondisemängudele ja tänu koostööpartneritele tuuakse mängud interaktiivselt suurel ekraanil huvilisteni.

Võiks öelda, et just jalgpall on see, mis väikelinna elanikud ühte liidab, punasesse riietab ja pühapäeva õhtul toimuvateks liigamängudeks staadionile toob. Elva võib olla uhke, sest just nende kodumängudel on tavaline näha rohkem kui sajapealist publikut, oluliseks kohtumiseks Welco Elektriga ja sõprusmänguks FC Floraga kogunes pealtvaatajaid üle kolmesaja. Selliste näitajatega tehakse silmad ette ka Meistriliigale.
FC Elva - FC Flora (Foto: Diana Jesin)

FC Elva - FC Flora, Foto: Diana Jesin.