Võistlustele on oodatud meisterkündjaid ja noorkündjaid nii Eestist, Lätist, Leedust, Luksemburgist, Saksamaalt ja Soomest. Künnivõistlusi peetakse kokku neljas võistlusklassis: pöördatrade vaba- ja meistrite klass, noorkündjate klass ja meistrite klass tavaatradel. Päeva lõpuks selgitatakse välja parimad meisterkündjad pöörd- ja tavaatradega, üldarvestuses esimese koha saavutanu sõidab järgmisel aastal Eestit esindama maailmameistrivõistlustele Prantsusmaal.

Reedel, 27. septembril kell 13.00 toimub võistluse avamine. Künnimeistrivõistlused avab põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.
13.30 algab VIP'ide võistlus ning 14.00 künnimeistrivõistlused.

Kaks päeva kestva ürituse vältel toimuvad lisaks meistrivõistlustele ka erinevad seminarid, õpitoad ja põllutehnika esitlused valdkonna spetsialistidele, kuid põnevaid tegevusi leiab kogu perele - plaanis on näiteks ATV sõit, kompleksvõistlused külastajatele, tiigrirada lastele, hobusõit, mürisev auto, teadustelk ja vibulaskmine.

Võistluse esimese päeva hommikul kell 9.00 toimub Baltic Agro seminar. „Ootame seminarile kõiki põllumehi ja ettevõtjaid - juttu tuleb talirapsi leheväetamisest, talinisu fungitsiididega töötlemisest talvitumise parandamiseks, taliteraviljade sügisese umbrohutõrje vajalikkusest ja hübriidrukki eelistest Eesti oludes,"  sõnas Baltic Agro tootejuht ja taimekasvatuse nõustaja Elo Tuubel.

Samal päeval kell 10.30 on kõik huvilised oodatud kuulama Rootsi künnispetsialisti Peter Karlssoni, kes räägib erinevatest mullaharimisvõtetest ja künnielementide hindamises ning kell 11.15 algab külvikute turuliidri Väderstadi demo.

„Lööme künnimeistrivõistlustel sel aastal kaasa juba üheksandat korda, et jagada põllumeestele läbi oma kogemuste, teadmiste ja tehnilise baasi mullaharimise õpetust," sõnas Kalev Korbun, Väderstad OÜ tegevdirektor.