Kohapeal pakuvad mesinikud degusteerida erinevat mett ja jagavad teavet mesindussaaduste liigi, päritolu ja omaduste kohta.

Müügil on turuhinnaga mitmekesises valikus Eesti mett. Saab osta mesindussaadusi, nagu taruvaik, õietolm jm, tervistavaid ja kosutavaid meesegusid, ravimtaimi ning teisi loodustooteid, samuti mesindussaadustest ja loodustoodetest valmistatud preparaate ning kosmeetikat.

Kuna üritus toimub vahetult enne naistepäeva, siis on palju huvitavat ja kasulikku pakkuda just naistele, kes saavad teadmisi ja oskusi tasuta loengutel. Õpetatakse mee kasutamist koos ravimtaimede ja teega organismi tugevdamiseks, meetoitude valmistamist ning räägitakse nende kasulikkusest.

Kingitusteks võib valida lilli, ehteid, laias valikus käsitööd, kosmeetikat, keraamikat, loodusakvarelle, samuti kirjandust.

Mesinik Hinge Laur räägib lastele mesilaspere elust, lapsed saavad mesilasi joonistada ja värvida. Kohvikus pakutakse meesööke ja -jooke, taustaks muusika. Kohal on mesindussaadustega ravi konsultant, Tartu Ülikooli Kliinikumi arst-õppejõud dr Ilmar Särg.

Piletid on odavad: täiskasvanutele 1.60 EUR, pensionäridele ja õpilastele 1 EUR, perepilet 3.20 EUR. Loengud, konsultatsioonid ja üritused on tasuta!

Informatsiooni loengute kohta saab: www.eestimesi.ee,  tel 601 4778, 55 662 649.

KAVA mõlemal päeval:

11.00 Tee ja mee segu mõju naistele. Uudse toote – mee ja rohelise tee segu degusteerimine. – Stephen Kokker, First Flush OÜ.

12.00 Sama vene keeles.

13.00 Mesi ja ravimtaimed abiks naistele. – Tiiu Väinsaar, Trummi talu perenaine, ravimtaimede kasvataja.

14.00 Mesi, naised ja rõõm. Eestimaise pH-toidu degusteerimine. Huvilistele pH-määramine. – Ene Lill, harmoonilise elu klubi Harmoonikum perenaine.

15.00 Sama vene keeles.